Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media bracht maandag 12 maart een bezoekje aan OBS De Boemerang in Mookhoek. Hij legde ook z'n oor te luister bij de leerlingen. (foto: Arie Pieters)
Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media bracht maandag 12 maart een bezoekje aan OBS De Boemerang in Mookhoek. Hij legde ook z'n oor te luister bij de leerlingen. (foto: Arie Pieters)

Minister Arie Slob brengt geld mee

Algemeen 155 keer gelezen

Onderwijs minister Arie Slob heeft maandag de Mookhoekse basisschool De Boemerang een bezoek gebracht. Het was een bijzondere middag voor de leerkrachten en leerlingen. Temeer daar de minister extra geld voor de school in het vooruitzicht stelde.

Mookhoek - Het bezoek van minister Arie Slob (ChristenUnie)maakte deel uit van een serie werkbezoeken, zoals hij die liefst wekelijks elke maandag opneemt in zijn agenda. Vaak worden tijdens die werkbezoeken dan uiteraard scholen bezocht. ‘Ik hecht er veel waarde aan om zelf op bezoek te gaan bij scholen. Wij kunnen op het ministerie wel de hele tijd praten over scholen, maar het is wat mij betreft belangrijker om te zien hoe het er op een school aan toegaat. Hoe ervaren de leerkrachten het werk en hoe gaat het met de kinderen op zo’n school?’, aldus Slob. Hij nam ruim de tijd om een kijkje te nemen bij alle groepen in De Boemerang. Dat is op deze kleine school een apart verhaal, want op De Boemerang, die al enkele decennia gemiddeld rond de 25 leerlingen heeft, zijn meerdere groepen bij elkaar ondergebracht. Groep 1 en 2, de groepen 3, 4 en 5 en de groepen 6, 7 en 8. In de circa drie kwartier dat de minister in De Boemerang was maakte hij uiteraard ook een praatje met directeur Peter van Pelt, die inmiddels zo’n 40 jaar in het onderwijs werkzaam is.

Goed nieuws

Voor wat betreft de waarde die een basisschool heeft voor een kleine(re) gemeenschap zaten de minister en de directeur grotendeels op één lijn. Peter van Pelt maakte de minister duidelijk dat bijvoorbeeld meerdere generaties lang bij de school betrokken blijven: ‘Er zijn verschillende mensen die nog steeds op allerlei manieren betrokken zijn bij onze school, ook al zijn hun kinderen allang van school af. En bij het Sinterklaasfeest zien we niet alleen ouders, maar ook de grootouders. Verder hebben we hier ook enkele kinderen die van buiten Mookhoek komen en die het op een grotere school moeilijk hadden. Zulke kinderen krijgen meer persoonlijke aandacht op een school als de onze. En dan blijken ze het toch te redden.’ De minister had overigens nog goed nieuws voor De Boemerang en andere kleine scholen: ‘Er komt via de zogenaamde ‘Kleine scholen regeling’ straks meer geld beschikbaar voor dit soort scholen. Voor een school als De Boemerang komt dat bedrag vermoedelijk uit op rond de 20.000 euro.’ En dat is natuurlijk een mooie opsteker voor de Mookhoekse basisschool, die wat betreft haar historie teruggaat naar het jaar 1844. Rond half drie nam de minister weer afscheid van leerkrachten en leerlingen van De Boemerang.

(tekst en foto: Arie Pieters)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant