Bloemenveld
Bloemenveld Foto: Jack Jacobs

Duizend zaadbommen en granaten bij TotalisNaturales

Algemeen 130 keer gelezen

Strijen - De Nationale Zaaidag, een initiatief van De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden komt er weer aan. Zij roepen particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat.

Natuurlijk wil TotalisNaturales hier graag aan bijdragen.

Daarom vieren zij zaterdag 24 april Zaaidag met een Zaadbommen en -Patronen actie en met plantjes-verkoop.

Omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met natuur educatie kunnen kinderen gratis zaadbommen maken. Ook is er voor iedere bezoeker een gratis presentje. Dit is een huls met bloemenzaad: de zaadpatroon. 

Natuurlijk is het ook een mooie gelegenheid om het reeds opgegroeid zaaigoed en andere plantjes die goed zijn voor de bijen en andere insecten onder de aandacht te brengen. Bijen en andere bestuivers zijn ongelofelijk belangrijk voor bestuiving van veel groenten en fruit. Zoals tomaten en pepers.

Twee collega verkopers hebben verschillende soorten planten: Danielle uit de keuken van Daan heeft pepers en tomaten plantjes bij zich en collega imkerij Happy Bee verkoopt speciaal voor deze gelegenheid Viburnums (Sneeuwbal), Diervilla Honeybee planten en aalbessenstruiken, allemaal insecten trekkende planten.

Ook tijdens deze speciale zaaidag worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Dit betekent dat je af en toe even op je beurt moet wachten.

Graag tot ziens op zaterdag 24 april op de Oudendijk 47 te Strijen. Geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant