Afbeelding

SSS kan Overmaas niet van overwinning afhouden

Algemeen 279 keer gelezen

Klaaswaal - SSS-coach Paul Bestebreur had voorafgaand aan deze wedstrijd al een flinke puzzel te leggen vanwege een groot aantal blessures. Daar kwam in warming up Frank van der Linden nog bij en ook Nick Rorijs verscheen niet aan de start. Stan de Bruin en Ryan Richard namen hun plaats in de basis elf in.

Bekend was dat Overmaas een goede ploeg heeft. In Klaaswaal werden op 18 november de punten nog gedeeld (1-1). Vanaf de aftrap was het Overmaas dat de klok sloeg. Het gehavende SSS kon slechts proberen zo lang mogelijk een tegengoal te voorkomen, maar hield dat slechts 11 minuten vol. Een dekkingsfout in de Klaaswaalse defensie werd genadeloos afgestraft.

Na deze goal bleef Overmaas zoeken naar de grotere marge. SSS leek gedurende de eerste helft iets beter in de wedstrijd te komen en creëerde soms wat mogelijkheden via Ryan Richard aan de linkerkant. Aan de rechterkant stoomde rechtsback Geir Sizoo af en toe op en probeerde met zijn acties de voorwaartsen van SSS te bereiken. Even leek SSS in de 31e minuut de gelijkmaker te maken maar de goal van Feni Bileti werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Vier minuten later maakte Overmaas wel de 2-0.

In de tweede helft kwam Overmaas een aantal minuten na rust op een 3-0 voorsprong en leek het er op dat er voor SSS vandaag niets te halen was. Toch kwam SSS nog goed terug in de wedstrijd. De altijd naar mogelijkheden zoekende Ryan Richard maakte er in de 64e minuut 3-1 van. Toen Tim van Zetten uit een vrije trap vanaf de punt 16 meter de 3-2 aantekende kantelde de wedstrijd plotseling en kwam de druk op de defensie van Overmaas te liggen.
Paul Bestebreur dirigeerde Jaimy Hamerslag van achteruit in de spits. De moegestreden Ryan Richard werd vervangen door Wouter van Zetten, die hiermee zijn debuut in SSS 1 maakte en op linkerflank voor dreiging moest zorgen. Jeffrey Koningstein werd ingebracht om tijdens het slotoffensief achterin het fort te bewaken.
Stan de Bruin ging naar de kant. Van achteruit werden de ballen de 16 meter ingepompt in de hoop dat er eentje goed zou vallen. In de laatste seconde leek de gelijkmaker te vallen, maar de keeper wist de bal tot corner te werken. Die corner zou niet meer worden genomen omdat scheidsrechter van Dam de wedstrijd beëindigde.

Een punt voor SSS had een gestolen punt geweest, maar ook dat mocht niet zo zijn. Volgende week komt de buurman van Overmaas, FC IJsselmonde op bezoek, die thuis zwaar onderuit ging tegen CKC (1-6).