Afbeelding

OSV OUD-BEIJERLAND NEEMT PUNT EN HOOP MEE UIT LEKKERKERK

Algemeen 301 keer gelezen

OUD-BEIJERLAND - OSV Oud-Beijerland heeft op bezoek bij naaste concurrent Lekkerkerk zaterdag 13 april de punten weten te delen. De Hosted Energy-formatie van trainer Peter van Gestel, die weer vele positiewisselingen in het elftal kende, wist door een positieve spelopvatting, na een 1-1 ruststand, een ‘bevochten’ 2-2 uit het vuur te slepen.
Ook voor het thuisteam van trainer Perry Bakema stond er veel op het spel. Het kende immers een voorsprong van vijf verliespunten op de naaste belager. Het thuisteam kreeg bovendien al snel een steuntje in de rug door al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. In de 2e min. al was het Neo van der Laan, die profiteerde van een ongelukkig uitverdedigde voorzet en OSV-doelman Donovan Levestone van dichtbij kansloos liet. 

Na enkele mogelijkheden voor de thuisploeg kwamen de bezoekers in de 13e min. echter wel langszij. Uit een dieptepass van Shurnel Framcois was het Raylicho Babel, die de 1-1 op fraaie wijze wist binnen te schieten. De beste kans in de eerste helft was er in de 35e min. nog voor Erwin de Groot, die van dichtbij de bal voorlangs het OSV-doel wist te schieten. 

De tweede helft was amper onderweg of de thuisploeg kwam al weer op voorsprong. Het was een vrije trap voor OSV, die op de doelman werd teruggespeeld. Deze had zijn positie echter al verlaten. Tergend langzaam verdween de bal in de 51e min. in het verlaten OSV-doel: 2-1. Maar ook deze keer kwamen de bezoekers snel terug in de wedstrijd. Het was Jayden Spiering, die in de 55e een soloactie doeltreffend achter doelman Dillan Heijnen wist af te ronden: 2-2. 
Het spel ging vervolgens op en neer, omdat ook de bezoekers belang hadden bij een overwinning. Beide ploegen slaagden er echter niet in om de winnende treffer nog op het scorebord te krijgen. De marge van 5 punten in het voordeel van de thuispleg bleef zo gehandhaafd. Hoop doet nog altijd leven.

Op zaterdag 20 april is OSV vrij van competitieverplichtingen en gaat Lekkerkerk op bezoek bij Slikkerveer, dat met 0-5 wist te winnen bij SV Charlois. Koploper FC Binnenmaas ziet, na de 3-1 overwinning op Strijen, Zwarte Pijl op bezoek komen, dat thuis met 2-1 zegevierde over LMO. Runner-up Overmaas gaat, na de 3-2 thuisoverwinning tegen SSS, bij LMO op bezoek. Strijen ontvangt SVS, de komende tegenstander van OSV op zaterdag 4 mei in Capelle. Vanwege Koningsdag is voor zaterdag 27 april geen programma vastgesteld.

Lekkerkerk - OSV Oud-Beijerland 2-2 (1-1): 2. Neo van der Laan 1-0; 13. Raylicho Babel 1-1; 51. Shurnel Francois 2-1 e.d.; 55. Jayden Spiering 2-2.

Lekkerkerk: Dillan Heijnen – Ivan van Buren (Jay de Jong), Floyd Versluis, Kevin van Gent en Patrick Prevo – Kjeld Boers (Luke Sitskoorn), Erwin de Groot (Yousuf Alsabbag), Finn van Kooten en Michael Lambermont – Neo van der Laan en Bart Sterrenburg.


OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Ryan Langenberg, Joost de Ruiter, Shurnel Francois en Calvin van Beijeren (46. Lars Lijten) – Jeandre Andrea, Mounir Battouh en Jayden Spiering – Raylicho Babel, Kililou Agrièn en Luca Dorst.


Arbiter Neander Laros uit Rotterdam toonde in het sportieve duel de gele kaart aan OSV-speler Raylicho Bab(b)el.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant