Afbeelding

Goudwisselkantoor veilt collectie luxe horloges

Algemeen 378 keer gelezen

Klaaswaal – In twee dagen tijd gaan er bij het veilinghuis van Goudwisselkantoor bijna 700 luxe kavels onder de hamer. Op woensdag 15 en donderdag 16 mei worden de categorieën horloges, juwelen en diamanten geveild. Deze veiling is een zogeheten no reserve veiling. Dit betekent dat er al vanaf één euro geboden kan worden en alle objecten aan de hoogste bieder worden verkocht.

De kijkdagen voor deze online veiling vinden op maandag 13 en dinsdag 14 mei plaats in het Fletcher Hotel-Restaurant bij Rotterdam The Hague Airport. Deze locatie is goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. Tijdens de kijkdagen kunnen bezoekers ook eigen juwelen, diamanten, horloges en zilver door experts laten taxeren om deze mogelijk aan te bieden in andere veilingen later dit jaar. 
Op woensdagmiddag 15 mei start de veiling met 153 kavels luxe horloges. Op donderdagochtend 16 mei worden 513 kavels juwelen en aansluitend met 15 exclusieve kavels diamanten geveild.

Horloges met een verhaal

Goudwisselkantoor veilt op 15 mei een zorgvuldig samengesteld collectie luxe horloges. Enkele uurwerken vallen niet alleen op door het vakmanschap waarmee deze zijn gemaakt. Deze horloges vertellen namelijk een bijzonder verhaal. Onder de 153 kavels is een Rolex Explorer, het uurwerk dat Sir Edmund Hillary droeg toen hij als eerste op de top van Mount Everest stond en bovendien wordt gedragen door Ian Flemmings personage James Bond. De Cartier Santos die wordt geveild is baanbrekend geweest voor het polshorloge zoals we het nu kennen. 
Luchtvaartpionier Alberto Santos vroeg zijn vriend Louis Cartier om een oplossing te bedenken voor het niet praktische zakhorloge. Een uurwerk om de pols bleek praktischer voor piloten. Naast deze unieke objecten gaan er horloges van luxe merken als Omega en Baume & Mercier onder de hamer.

Van Art Deco tot briljant geslepen

Op donderdag 16 mei kunnen geïnteresseerden bieden op een groot aantal kavels juwelen en diamanten. Onder het brede aanbod is een fraaie collectie iconische merksieraden van Italiaanse topdesigners als Marco Bicego en het Franse juwelenhuis Cartier. Ook de vraag naar natuurlijke diamanten met bijzondere slijpvormen neemt toe. Goudwisselkantoor selecteerde voor deze veiling bijzondere diamanten die voor de veiling werden gecertificeerd door internationaal gerenommeerde graders. 
Alle horloges, juwelen en diamanten worden als no reserve verkocht tijdens de online veiling. Een kavel dat op een no reserve veiling wordt verkocht, heeft geen minimumprijs en gaat bij een bod vanaf één euro gegarandeerd weg. Hierdoor kunnen kopers voor een bescheiden prijs in het bezit komen van een waardevol sieraad of ander object.

Veertig jaar Goudwisselkantoor

Dit jaar is het op de kop af veertig jaar geleden dat Goudwisselkantoor werd opgericht. Wat in 1984 begon met de verkoop van munten en postzegels, is uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf voor de in- en verkoop van goud en edelmetalen, veilingen, valutatransacties en verpandingen. 
Door de jaren heen is het familiebedrijf in staat geweest om met nieuwe diensten steeds opnieuw waarde toe te voegen. Inmiddels telt Goudwisselkantoor 145 locaties in Nederland, België en Duitsland. In dit jubileumjaar organiseert zij verschillende acties om het credo ‘Specialisten van waarde’ met klanten, partners en collega’s te vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant