Rowan.
Rowan.

Ondernemende, vrolijke Rowan wacht nog steeds op nieuw thuis

Algemeen 415 keer gelezen

Numansdorp - Een jaar geleden, op Bevrijdingsdag 2023, kwam konijn Rowan als vondeling De Dierenstee binnen en helaas wacht hij daar nog steeds op een thuis. Rowan moet ooit een eigenaar hebben gehad, want hij is een heel tam en vriendelijk konijn en daarom is het onbegrijpelijk dat zich niemand meer heeft gemeld voor deze mooie Blauwe Wener. 

Rowan is een ondernemende en vrolijke kerel die deze week zijn derde verjaardag viert. Hij is uiteraard gecastreerd en heeft zijn inentingen gehad. Opgepakt worden vindt Rowan niet altijd leuk, maar dat geldt voor veel konijnen en gelukkig wordt Rowan wel graag geaaid.

Helaas kan Rowan niet aan elke voedster worden gekoppeld. Hij heeft namelijk enige tijd geleden E. Cuniculi gehad. E. Cuniculi is een parasiet die een infectieziekte kan veroorzaken waarbij de symptomen voornamelijk neurologisch zijn. Gelukkig is Rowan wel hersteld, maar hij kan nu alleen worden gekoppeld aan een voedster die ook het EC-virus heeft gehad of ertegen behandeld is. 

Helaas wacht Rowan daarom al wat langer op een nieuw thuis en hij heeft juist zo’n behoefte aan een maatje. Wie júist een ram zoekt voor zijn of haar voedster die eerder EC heeft gehad, kan een e-mail sturen naar De Dierenstee waarin de interesse voor Rowan kenbaar wordt gemaakt. 

Aangeraden wordt om een foto mee te sturen van het (buiten)verblijf dat men de konijnen kan bieden. Het koppelen vindt plaats tijdens een ‘koppelvakantie’ in het dierenopvangcentrum, de kosten hiervoor bedragen twintig euro.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee
Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186 – 655 150
Email: info@dierenstee.nl
Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden (alleen op afspraak): 

Maandag t/m vrijdag: 13.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag: 11.00 uur tot 15.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant