Cindy en moeder Stien de Poorter staan voor het 40e jaar met hun oliebollenkraam in Oud-Beijerland. (foto: Conno Bochoven)
Cindy en moeder Stien de Poorter staan voor het 40e jaar met hun oliebollenkraam in Oud-Beijerland. (foto: Conno Bochoven)

Oliebollenkraam van Cindy is er weer: voor de 40e keer !

Algemeen 1.363 keer gelezen

Oud-Beijerland - Op het vertrouwde plekje in de Oost-Voorstraat staat ‘ie weer als vanouds: de oliebollenkraam van Cindy de Poorter. Dit jaar voor de 40e keer. ‘We zijn nog steeds zó blij met Oud-Beijerland.’

Het is een vast patroon: vanaf de Herfstvakantie tot en met 31 december. Sinds een paar jaar zwaait Cindy als telg van de familie de scepter, maar moeder Stien is ook nog veelvuldig in de kraam te vinden. Gewoon omdat het zo gezellig is. ‘We komen heel graag in Oud-Beijerland, het is hier een fijne plek’, knikken moeder en dochter. ‘Ik kwam als meisje van 13 jaar al met m’n ouders mee’, lacht Cindy, ‘nu ben ik 43, ook alweer 30 jaar dus.’ De kraam stond eerst bij de legendarische klaagmuur op het Marktplein en daarvoor kort bij het Oude Postkantoor aan de West-Voorstraat. 

Het familiebedrijf is al 100 jaar oud. ‘We zijn altijd dicht bij onze eigen recepten gebleven’, legt Cindy uit, ‘al is er natuurlijk in de loop der jaren wel wat aangepast.’ Niet alleen Cindy en haar moeder zijn blij, ook de vaste bezoekers weten de lekkernijen onmiddellijk weer te vinden. Auto’s stoppen midden op straat om even te groeten. 

Het jubileum was officieel zaterdag 16 oktober, maar elke week zijn er leuke aanbiedingen, belooft Cindy. ‘We verkopen ook donuts en muffins of Churros, de Spaanse oliebol. Vorig jaar waren de flügelbollen een groot succes. En met oudjaar hebben we altijd iets speciaals, maar dat blijft nog even een verrassing.’ 

De kraam is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur.

(tekst: Conno Bochoven)

Feest bij de oliebollenkraam. (foto: privé fam. De Poorter)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant