Foto:

1,5 meter sessies in De Eendrachtshoeve met Black Cat Bone

Zuid-Beijerland - De grote zaal van De Eendrachtshoeve oogt met stoelen en tafeltjes niet echt rock-‘n’-roll, maar het belangrijkste is dat de coronaproof gemaakte grote zaal zaterdag 26 september weer gaat knallen. “We gaan alles eruit halen om ons publiek te vermaken”!

,,De behoefte aan livemuziek is op dit moment groot

,,Oké het is met beperkingen, maar we zijn er tenminste weer”, zegt Dennis Vingerling. ,,We hebben een geweldige zaal en we organiseren graag evenementen, waaronder live-concerten. Dan is het super fijn dat je weer aan de slag kunt. Nu er maar honderd mensen naar binnen mogen, gaat het volume van de muziek niet volle bak. De geluidsinstallatie die we nu wegzetten, is kleiner dan normaal. En om een goede sfeer te maken, gebruiken we niet het grote, hoge podium maar een laag podium aan de lange kant van de grote zaal. Dat is een stuk intiemer en toch met voldoende afstand om geen gevaar te vormen voor onze gasten.”

Dennis Vingerling: ,,De behoefte aan livemuziek is op dit moment groot. Mensen willen weer naar concerten. Die hebben al veel te lang opgehokt gezeten. We merken dat aan enthousiaste reacties van het publiek en bands die hier graag komen optreden. Het is voor iedereen even wennen, maar reken er maar op dat we binnen de 1,5 meter economie ook mooie dingen kunnen wegzetten. We noemen deze evenementen dan ook 1,5 meter sessies, geïnspireerd op de 2 meter sessies op de radio, ooit bedacht Jan Douwe Kroeske. “We doen in ieder geval ons best om een lekkere sfeer te creëren”, zegt een enthousiaste Dennis.

Je kunt op een stoel ook genieten en uit je dak gaan!

Op zaterdag 26 september treedt Black Cat Bone aan, de band waarin de eigenaar van De Eendrachtshoeve zelf al jaren de frontman is. Het wordt een avond vol blues in alle stijlen en soorten. Prachtige ballads, maar ook stevige ritmes uit de geschiedenis van de blues. Black Cat Bone kan zacht en stevig tegelijk zijn en heeft een afwisselend repertoire te bieden van Muddy Waters tot Joe Bonamassa. 

Een paar keer licht iemand uit de band het nummer toe of een stukje uit de rijke blues historie. Even op een grappige en luchtige manier vertellen wat die tekst eigenlijk betekent. En wat doet die kleine brutale mondharmonica daar eigenlijk? Of die vette lick op gitaar? Behalve een concert wordt het dus ook een voorstelling in de traditie van Amerikaanse kroegen als The Blue Note. Erg aanbevolen!

Wanneer: 26 september 2020

Wat: Black Cat Bone plays the blues

Tijd: 2100 begint de band

Kaarten/reserveren: eendrachtshoeve.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden