Foto:

Ingrid geeft schaar door aan Wendy

‘s-Gravendeel - Na 9 jaar te hebben gewerkt bij kinderkapsalon Miss Men JR Club en de dames/heren salon in Dordrecht is Ingrid van de Merwe in 1993 gestart met een herensalon in het onderhuis aan de Strijensedijk. In ruim 27 jaar is kapsalon HaaRZaaK vervolgens uitgegroeid tot een professionele dames- en herensalon aan de Hendrik Hamerstraat 99 te ‘s-Gravendeel.

In het ondernemingsplan stond niet dat Ingrid plannen had om zo groot te worden, maar soms komen ontwikkelingen op je pad zegt zij. Ingrid begon vanaf 0 in een ruimte aan huis en nam wat later een parttime kracht aan. Doordat de klantenkring gestaag groeide, kon zij na 1,5 jaar de overstap maken naar het pand aan de Hendrik Hamerstraat. De eigenaar van dat pand besloot vervolgens om het pand op te knappen en uit te breiden, waardoor de salon bijna tweemaal zo groot werd: te groot om alleen mannen te blijven knippen. Ingrid nam dan ook iemand aan om de damessalon op te zetten. Zelf bleef zij zich richten op het knippen van mannen. Inmiddels bestaat het team uit 5 kapsters.

Ingrid is 37 jaar actief in het kappersvak. Haar liefde voor het vak is er nog en zij zal de leuke contacten, de boeiende gesprekken - soms best persoonlijk - zeker gaan missen. De tijd is echter gekomen om meer tijd voor zichzelf te creëren en andere liefhebberijen op te gaan pakken.

Er is lang over nagedacht en uiteindelijk heeft Ingrid besloten haar salon te verkopen. In Wendy van Dijk ziet Ingrid een prima opvolgster. Ingrid noemde de salon altijd ‘haar kind’, dat zij groot heeft gebracht en nu loslaat. Wendy kwam de eerste keer binnen en voelde meteen ‘dit wordt mijn salon’ en Ingrid wist dat ‘haar kind’ in goede handen zou komen.

Wendy heeft ruime ervaring in de kappersbranche, als saloneigenaar en als vertegenwoordigster bij een toeleveringsbedrijf van een kappersmerk. Na verloop van tijd begon het bij Wendy toch weer te kriebelen om een eigen salon te hebben. Dus Wendy zocht een salon en Ingrid een opvolger. 1 + 1 = 2 en sinds 1 september heeft Wendy de schaar van Ingrid overgenomen.

Op zaterdag 26 september is er voor de klanten gelegenheid om afscheid van Ingrid te kunnen nemen en kennis te maken met Wendy.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden