Foto: Mirjam van Raamsdonk Fotografie

Uitstekend weer voor 2e J&A Sinnema Run Bike Marathon

Oud-Beijerland - Zondag 27 september vond de 2e J&A Sinnema Run-Bike-Marathon plaats onder uitstekende weersomstandigheden. Deze speciale ‘Corona-proof’-editie bij de Atletiekvereniging Spirit te Oud-Beijerland werd om 10.00 uur geopend door wethouder Paul Boogaard. Hij gaf het startschot voor de eerste vijf teams, die alle een minuut na elkaar startten. 

De Run-Bike-Marathon is een marathon die zowel met twee, drie of vier personen gelopen/gefietst kan worden. Iedere deelnemer loopt, waarna hij door de ander afgewisseld wordt en op de fiets stapt. De route van 42 km en 195 m ging door onze schitterende Hoeksche Waard. Het evenement doet denken aan de Roparun, die helaas dit jaar niet doorging. 13 Roparun-teams zagen daarom hun kans schoon en hebben zich voor deze wedstrijd ingeschreven. 

Tevens is er € 300,- euro opgehaald voor de Roparun, Carin Uyl-de-Groot, lid van de Raad van Advies van de Roparun, tevens één van de deelnemers met team 186, is daar heel blij mee. “Er zijn vele mensen die, net als Spiritleden, de Roparun een warm hart toedragen. Zeker nu is het van belang dat de zorg voor de mens achter de patiënt doorgaat. Dat hier doormiddel van deze Run-Bike-Marathon weer aandacht voor is doet me ontzettend deugd.”

In totaal hebben 57 teams de editie van 2020 volbracht. Snelste team ‘Team Nieuwenhuizen’ met een tijd van 2:37:01.

Behalve de eerste 3 teams en het laatste team, krijgt elk 5e gefinishte team een prijs, beschikbaar gesteld door de Hoeksche Waardse middenstand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden