De leerlingen krijgen een geheime vraag van de vos.
De leerlingen krijgen een geheime vraag van de vos. (Foto: Sharon Weeda)

Bijzondere opening Kinderboekenweek op De Boomgaard

Mijnsheerenland – ‘En Toen’ is het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar. Basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland heeft de opening van de Kinderboekenweek deze keer op een heel bijzondere manier gedaan. Hierbij hadden de kinderen van groep 8 een belangrijke rol. 

Voor de kinderen van Basisschool De Boomgaard was het wel een hele bijzondere start van de dag op woensdag 30 september. Om de school binnen te komen moesten de kinderen eerst in een tijdmachine stappen. Eenmaal weer uit de tijdmachine, leek het wel of de kinderen in een andere tijd waren gekomen. Onder andere ridders, oermensen en romeinen kwamen de kinderen tegen. Dit had allemaal te maken met de Kinderboekenweek die van start ging.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘En Toen’. Als introductie op dit thema hebben de kinderen van groep 8 een vossenjacht georganiseerd. In de school en rondom het gebouw waren allemaal belangrijke personen uit de geschiedenis te vinden. De kinderen van de lagere groepen moesten de personen zoeken. Wanneer zij een historisch persoon gevonden hadden, konden ze een letter verdienen door een geheime vraag te beantwoorden.

Na een indrukwekkende start van de Kinderboekenweek zal binnen de school de komende twee weken het thema ‘En Toen’ centraal staan. Tijdens het thema gaan de kinderen terug in de tijd. De kinderen gaan onderzoek doen naar belangrijke historische gebeurtenissen en personen. Hierbij spelen boeken een belangrijke rol. Het brengt de geschiedenis tot leven en hierdoor wordt de wereld van vroeger tastbaar.

Daarnaast kunnen kinderen in de midden- en bovenbouw zich dit jaar opgeven voor de voorleeswedstrijd die wordt georganiseerd op de school. De kinderen maken hierbij kans op de titel ‘voorleeskampioen van De Boomgaard’. De winnaar mag door naar de regionale voorleeswedstrijd.

Als afsluiting van de Kinderboekenweek zal ook dit jaar weer de traditionele boekenmarkt georganiseerd worden. Door Corona zal deze echter wel op een aangepaste manier gebeuren. In de klas zal er veel aandacht worden besteed aan leuke kinderboeken. Kinderen kunnen vertellen over hun favoriete boek en ook de juffen zullen verschillende boeken promoten. In samenwerking met kinderboekenwinkel ‘De Giraf’ in Dordrecht kunnen online boeken gekocht worden. Een deel van de opbrengst zal in de vorm van nieuwe boeken gedoneerd worden voor in de bibliotheek van de school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden