Foto:

Zorgwaard voert mondmaskerplicht in voor bezoekers

Hoeksche Waard - De ontwikkelingen rond het coronavirus gaan soms erg snel. Twee weken geleden scherpte Zorgwaard haar mondmaskerbeleid aan en sindsdien dragen alle medewerkers en vrijwilligers verplicht een mondkapje als het niet mogelijk is anderhalve meter afstand te houden tot een cliënt of een collega. Gezien de oplopende coronabesmettingen, zowel landelijk als in de Hoeksche Waard, en de persconferentie van gisterenavond heeft Zorgwaard besloten dat vanaf 1 oktober alle medewerkers en vrijwilligers standaard een mondmasker dragen.

Dit geldt zowel in de zorg als in de ondersteunende diensten en voor alle locaties, in de thuiszorg en bij huishoudelijke ondersteuning. Een belangrijke, extra voorzorgsmaatregel om coronabesmettingen te voorkomen. Ook zijn vanaf 1 oktober alle bezoekers verplicht bij binnenkomst een mondmasker te dragen. 

Ook bezoekers dragen mondmasker
De invoering van de mondmaskerplicht voor bezoekers moet ervoor te zorgen dat het mogelijk blijft voor cliënten bezoek te blijven ontvangen. Het doel is voorkomen dat daarin beperkingen moeten worden opgelegd. Daarom is iedereen die één van de locaties bezoekt, vanaf donderdag verplicht een mondmasker te dragen.

Eventueel zijn mondmaskers te verkrijgen bij de gastvrouw, receptie, woning of entree. Het nieuwe mondmaskerbeleid voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers geldt tot nadere berichtgeving. Ook collega Verzorgings-, Verplegings- en Thuiszorgorganisaties Alerimus en Heemzicht komen met een aangescherpt mondmaskerbeleid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden