Foto:

Burgemeester Bram van Hemmen digitaal op bezoek

Westmaas - Woensdag 30 september werden de leerlingen van de Vlashoek in Westmaas verrast door hoog bezoek in de klas. Burgemeester Bram van Hemmen kwam de Kinderboekenweek openen. Helaas was het door de nieuwe Coronamaatregelen niet mogelijk fysiek aanwezig te zijn op school, maar daar had de burgemeester gelukkig een oplossing voor. Via een liveverbinding was hij te zien op het digibord in de klas en zo kon het bezoek toch doorgaan.

De kinderen mochten hem allerlei vragen stellen waar hij uitgebreid antwoord op gaf. Zo kwamen ze erachter dat de burgemeester graag science fiction en stripboeken leest. Hij heeft zelfs een verzameling van 800 stripboeken thuis. 

Hij vertelde dat zijn kinderen en zijn vrouw ook veel lezen. Hij heeft nu zelf helaas niet zo veel tijd om te lezen omdat hij net is verhuisd naar Maasdam en het druk heeft met zijn werk. In de vakantie leest hij gelukkig wel veel, want hij vindt lezen leuk en heel belangrijk. Ook vertelde de burgemeester over zijn kat, Rooie Kees, over de betekenis van zijn ambtsketting en de kinderen hebben geraden hoe oud hij was. Helaas voor de burgemeester zaten ze er flink naast!

Na het vragenrondje heeft de burgemeester een stukje voorgelezen uit het spannende boek Ridder Rik. De kinderen hebben genoten van dit digitale bezoek in de klas en de burgemeester zelf ook, gaf hij aan. Dit was de eerste school waar hij op zo’n manier aanwezig was en dat zal hij niet snel vergeten, zei hij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden