Foto:

Showkorps Jong Juliana 25 jaar jong

‘s-Gravendeel - Showkorps Jong Juliana bestond dinsdag 6 oktober precies 25 jaar. In verband met de ‘coronaregels’ kon daar nu natuurlijk niet uitgebreid bij stil worden gestaan, maar toch een mooi lustrum moment voor de jonge muzikanten van het ‘s-Gravendeelse muziekkorps.

Om dit jubileum toch een beetje te vieren was Jong Juliana in ‘Ons Gebouw’ bijeen voor een repetitie, waarbij de leden gezamenlijk een nummer in gingen studeren. Aan het einde van deze speciale repetitie was er een presentje voor alle leden. Showkorps Jong Juliana is een club van enthousiaste jongens en meisjes vanaf circa 7 tot en met 15 jaar, die Juliana op een leuke manier met muziek kennis laat maken.

Het korps is in oktober 1995 opgericht, vooral om het seniorkorps van jonge aanwas te kunnen blijven voorzien. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Lid worden kan al vanaf 6 jaar. Je begint dan in de blokfluitgroep, of wellicht na overleg met de docent, gelijk op het instrument van je keuze. De blokfluitlessen vinden plaats op zaterdag, in overleg in de ochtend of vroeg in de middag. Ook de dwarsfluitlessen worden gegeven op zaterdag. 
De lessen voor saxofoon worden op maandagmiddag na schooltijd gegeven. Vroeg in de avond op maandag, beginnen de lessen op trompet, bariton en schuiftrombone. De leerlingen van het slagwerk krijgen op woensdagavond vanaf 18:00 uur les.

Alle muzieklessen vinden plaats in het eigen gebouw, ‘Ons Gebouw’ en worden gegeven door professionele docenten. Men kan ook examens doen op je instrument en muziekdiploma’s (A, B, C en D) behalen. Kinderen die interesse hebben om ook lid te worden kunnen gerust eens vrijblijvend langskomen in ‘Ons Gebouw’, Roodenburg Vermaatstraat 21. Alle relevante informatie over Showkorps Jong Juliana is te vinden op de website: https://www.showkorpsjuliana.nl/

(tekst en foto’s: Arie Pieters)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden