Ingezonden brief: Verantwoordelijkheid nemen

‘Dinsdagavond tijdens de persconferentie sprak minister Hugo de Jonge ons als Nederlanders aan op het nemen van onze verantwoordelijkheid met betrekking tot de verspreiding van corona.

Dit kwam bij mij binnen. En ik zal u vertellen waarom.
Ik werk in de zorg, met veel plezier. Met zoveel plezier dat mijn oudste dochter inmiddels ook in de zorg werkt. Ik werk als verpleegkundige in de wijk. Zij als verzorgende in een verpleeghuis. Dinsdag dus. Ik ben ‘s middags gebeld door de GGD. Ik heb Corona. Het hele gezin moet in quarantaine. Althans, dat willen wij graag maar de directie van het verzorgingshuis vindt dat mijn dochter gewoon kan en moet werken. Dit dus tegen het dringende advies van de GGD in. Beleid van de directie wordt er gezegd. Ik vraag u, wie neemt hier zijn verantwoordelijkheid?

Ik bespreek dit met een medewerker van de GGD. Die zegt: “Mevrouw, het kan nog gekker. Iemand had een spoedtest hier aangevraagd omdat hij ziek is. Vervolgens belde hij opnieuw, zijn werkgever eiste dat hij de afspraak een dag uitstelt. Want de werkgever wil dat (de zieke) man eerst zijn zorgroute in de ochtend afhandelde en daarna naar een werkoverleg kwam.”

Minister de Jonge, mijn dochter en ik willen graag de kwetsbare ouderen beschermen. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen, kunt u het alstublieft ook uitleggen aan de managers die het niet begrijpen? Of willen ze het niet begrijpen?’

(naam bij redactie bekend)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden