Geen gasten binnen bij Omroep Hoeksche Waard

HOEKSCHE WAARD - Het bestuur van Radio Hoeksche Waard heeft in navolging van de door de regering afgekondigde Corona maatregelen, besloten om de studio te Puttershoek voor alle gasten te sluiten. Voor de periode van 14 oktober tot en met 11 november. 

Arie Janson, voorzitter van de omroep zegt dat het niet anders kan, door het aantal personen in de studio af te schalen om gasten en radiomakers te beschermen. “We moeten het goede voorbeeld geven en dat betekent dat ook wij een stapje terug moeten doen. Programma’s zullen zoveel mogelijk doorgang vinden, waarbij maximaal 2 medewerkers in de studio aanwezig zijn. Contacten met gasten zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden, waarbij de gesprekken te horen zijn via het radiokanaal van de radio”, aldus Janson. 

Zeker voor de medewerkers van de omroep is dit een aderlating, omdat juist de “face to face” gesprekken zorgden voor de dynamiek van de uitzendingen. Bert de Wolff, verantwoordelijk voor de programmering gaat nu versneld een pilot opzetten om dit allemaal technisch mogelijk te maken. 

Het bestuur van de Omroep is zich bewust van de nadelige effecten van deze maatregelen voor alle medewerkers van de Omroep, met name voor de gasten. ‘We hopen binnen redelijke termijn de dynamiek met gasten in de studio weer terug te kunnen brengen, wanneer de omstandigheden dit weer toelaten’.

Eventuele verdere informatie is te verkrijgen via de website of door een mail te sturen naar: info@omroephw.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden