Foto: ilse visser

Voedseldonatie LyondellBasell ‘Global Care Day’

‘s-Gravendeel/Oud-Beijerland - LyondellBasell-vrijwilligers over de hele wereld waren veilig betrokken bij verschillende persoonlijke en virtuele projecten gericht op voedselzekerheid als onderdeel van de 21e jaarlijkse Global Care Day van het bedrijf op zaterdag 17 oktober. Meer dan 80 LyondellBasell-locaties namen deel, waaronder ‘s-Gravendeel.

LyondellBasell koos ervoor om het evenement dit jaar niet te annuleren ondanks de pandemie en nam in plaats daarvan deel aan projecten om zich te richten op het welzijn van hun omgeving.

“Bij LyondellBasell geloven we in de kracht van velen en nu is het meer dan ooit belangrijk voor ons om te voldoen aan de behoeften van de omgeving tijdens onze jaarlijkse Global Care Day,” zei Marco Rens, site manager van LyondellBasell locatie ‘s-Gravendeel. 

De mensen werkzaam op de locatie ’s-Gravendeel hebben voedsel ingezameld voor de Voedselbank Hoeksche Waard. Te midden van de financiële instabiliteit die door COVID-19 werd veroorzaakt, werd het thema van de Global Care Day dit jaar ‘Voedselzekerheid’. Het thema valt het samen met de wereldwijde donaties die LyondellBasell eerder dit jaar heeft gedaan aan lokale voedselbanken over de hele wereld als reactie op de pandemie.

Het Global Care Day-evenement van LyondellBasell liet zien welke positieve invloed een bedrijf kan hebben op de gemeenschappen waar ze wonen en werken. Vrijwilligersprojecten omvatten het bouwen van microvoedselvoorraadkasten, het vullen van rekken bij lokale voedselbanken, het verzamelen van voedsel voor donaties en het organiseren van drive-in voedselbanken voor individuen in nood.

De uitstraling van het evenement in 2020 was voor vrijwilligers anders dan in het verleden door de pandemie, maar dat hield #TeamLYB niet tegen. Met veiligheid voorop, implementeerde het bedrijf COVID-19 voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers die deelnamen aan het project veilig bleven. Deze voorzorgsmaatregelen omvatten afstand houden, het voorkomen van samenkomsten van groepen en het dragen van gezichtsbedekking om te helpen beschermen tegen de verspreiding van het virus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden