Reegeit
Reegeit (Foto: Rob van der Schaft)

Toename verkeersongevallen met reewild

Hoeksche Waard - Dat het reewild het prima naar haar zin heeft in de Hoeksche Waard blijkt wel uit de jaarlijkse toename van het aantal reeën. Reewild stelt slechts drie hoofdeisen aan haar leefomgeving namelijk rust, dekking en voedsel en dat kunnen we in onze regio maar al te goed bieden. Bovendien zijn reeën erg gehecht aan het leefgebied waar zij opgegroeid zijn.

Uit telgegevens van de wildbeheereenheid Hoeksche Waard blijkt dat het aantal getelde reeën in de periode van 2014 tot nu is opgelopen van 45 naar 220 stuks. Voor het naastgelegen eiland van Dordrecht is het aantal opgelopen van 70 naar 160 stuks.

Deze forse uitbreiding van het aantal reeën is dagelijks op social media, zoals facebook, te bewonderen. Fraaie plaatsjes van reewild worden dagelijks door passanten vastgelegd en rijkelijk gedeeld.

Helaas heeft deze ontwikkeling ook een schaduwkant. Het aantal aanrijdingen neemt namelijk schrikbarend toe en is inmiddels opgelopen tot al ruim 30 reeën dit jaar. Dit is niet alleen voor het welzijn van het reewild, maar ook voor degenen die de aanrijding meemaken, een zeer onplezierige gebeurtenis met soms ernstige gevolgen.

Inmiddels wordt er door het waterschap Hollandsche Delta, de wegbeheerder in Dordrecht en de wildbeheereenheid Hoeksche Waard gewerkt aan preventieve maatregelen. Zo zijn er In de Hoeksche Waard en Dordrecht al meerdere waarschuwingsborden geplaatst en worden binnenkort wildreflectoren geplaatst op zogeheten risicovolle locaties.

Een mooi initiatief, want laten we vooral zuinig zijn op de aanwezige flora en fauna in de Hoeksche Waard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden