Foto:

Juffen aan het werk in de herfstvakantie

Strijen - Op cbs De Parel in Strijen leren de kinderen ook delen en niet alleen in de rekenles. 

Op maandag 19 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie waren juf Sarian en juf Nelke van CBD De Parel in Strijen toch op school samen met leesoma Marja. Zij sorteerden namelijk de ingeleverde kinderkleding. Onder het motto ‘Is je winterjas te klein? Dat is fijn!’ werden de kinderen opgeroepen hun te kleine winterkleding en schoenen in te leveren, zodat kinderen in de verschillende kampen op de Griekse eilanden warm en droog de winter door kunnen komen. 

Het idee voor deze actie ontstond nadat in Het Kompas een artikel stond, waarin Leo Monster uitlegde hoe de stichting ‘Take Care of your Neighbor’ zich inspant om hulp te bieden in de uitzichtloze situatie waarin duizenden zich bevinden.

Onvoorstelbaar: 10 mobiele toiletten en 2 douches voor duizenden mensen, 1 keer per 4 maanden je kleren wassen, 2 luiers per kind per week, geen school, geen toekomst.

De juffen zien op school kinderen blij hun nieuwe jas of schoenen showen, laten dagelijks de kinderen meerdere keren handen wassen met zeep, zien kinderen lachen, plezier maken; maken ook mee hoe jassen en schoenen vergeten worden, op school blijven hangen. Zij waren ook heel blij dat er royaal gehoor gegeven werd aan de oproep en zochten met veel plezier alles uit. 

Stapels jassen, broeken en truien gaan in november op reis. ‘Er zijn veel dingen belangrijk om kinderen te leren. Omzien naar elkaar, delen van je rijkdom is wel een van de belangrijkste, aldus de juffen van groep 6.

Op de site van takecareofyourneighbor.com kan iedereen lezen hoe deze organisatie te werk gaat en vooral hoe we allemaal kunnen helpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden