Foto:

Wie biedt pittige Meri een plekje?

Numansdorp - De Dierenstee is vanwege het coronavirus nog steeds gesloten. Het plaatsen van dieren gaat echter gewoon door, maar is alleen op afspraak mogelijk. Ook blijft het mogelijk om afstand te doen van een dier en is het pension nog steeds geopend, maar ook hiervoor geldt dat er alleen op afspraak wordt gewerkt.

Eind juni kwam de vier jaar oude kruising Meri in De Dierenstee terecht. Zij wacht dus inmiddels al bijna vier maanden op een nieuwe baas. Meri is een vrolijke en enthousiaste dame, maar daarnaast is ze ook een vrij pittige hond, die de afgelopen jaren een enorme beschermingsdrang heeft ontwikkeld. In het beschermen van haar baas gaat Meri vaak (te) ver, dan durft ze namelijk in voeten en kuiten te bijten. 

De toekomstige baas van Meri moet haar dus leren dat ze in huis op haar plaats moet blijven en daarnaast moet niet beschermend, en dus wenselijk, gedrag worden beloond. Vanwege dit gedrag en haar pittige karakter is een ervaren en consequente baas een vereiste voor Meri. Ze heeft iemand nodig die haar corrigeert en begrijpt dat ze uitgedaagd moet worden. Het beoefenen van bijvoorbeeld een hondensport met Meri wordt dan ook aangeraden. Daarin kan ze haar energie kwijt, want Meri is een vrij drukke dame. Ze is erg aanwezig, zowel in haar gedrag als vocaal (Meri kan veel en hard blaffen). 

Haar pittige karakter komt ook tot uiting als Meri een soortgenoot tegenkomt, ze heeft een hekel aan andere honden. Voor Meri wordt dus een duidelijke ‘leider’ als baas gezocht. Iemand die graag actief bezig is en veel met Meri gaat ondernemen, heeft aan haar een fijn maatje.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl.

Openingstijden:

Maandag: 11.00 uur tot 15.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 uur tot 15.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden