Ledenvergadering speeltuinvereniging Speelvlucht


Foto:

Ledenvergadering speeltuinvereniging Speelvlucht

Oud-Beijerland - Het jaar 2020 is een raar jaar. Veel leuke activiteiten konden niet door gaan. Maar niet alles stond stil: inmiddels staat er een nieuw verenigingen gebouw: Boezem & Co en staat het speelgoed in de nieuwe berging. Zeer binnenkort zal het oude gebouw tegen de vlakte gaan en is de speeltuin helemaal open. Op deze plek wil men een leuk uitdagend speeltoestel (laten) plaatsen. Vorig jaar is er een enquête gehouden met een aantal leuke speeltoestellen. Het toestel dat de voorkeur had, is helaas niet haalbaar zonder extra financiële middelen en ‘langs de deuren gaan’, zat er dit jaar niet in. 

Een woordvoerder: ‘Ook hebben we beter omschreven wat de doelen zijn: 

 - Passend binnen de omgeving en andere speeltoestellen, gemaakt van het duurzame en robuuste Robinia hout.  

 - Uitdagend voor de kinderen van 7~12 jaar (dus niet gericht op de aller kleinsten)

 - Ander type speeltoestel dan reeds aanwezig en met zo veel mogelijk nieuwe uitdagingen

 - Er moet tenminste een uitdaging in zitten die de hoogte in gaat

We hebben met meerdere leveranciers gesproken wat resulteerde in (meer dan) drie verschillende plannen. Daarvan zijn er twee (in onze beleving) erg leuk. Tussen deze twee heeft één toestel de voorkeur, omdat wij denken dat deze de grootste toevoeging geeft. Echt een speeltoestel met een klim-uitdaging dat wij nu niet hebben. Een toestel dat ook de hoogte in gaat, zodat kinderen lekker kunnen klauteren. Om deze reden gaat onze voorkeur uit naar het toestel van Kompan, het Junglebos.

Het gaat om een grote keuze. Daarom is er een woensdag 25 november om 20:00 een digitale algemene ledenvergadering via Zoom. Naast de gebruikelijke jaarstukken, willen we de leverancier kiezen van het speeltoestel. Het had uiteraard onze voorkeur om bij elkaar te komen in de speeltuin, helaas is dat onmogelijk vanwege de COVID regels en zijn we aangewezen op de digitale alternatieven. Uit praktische overwegingen vragen wij of u zich wilt aanmelden met uw lidnummer (of naam/adres) via administratie@speelvlucht.nl, dan sturen wij u de volledige stukken. 

Wat staat er nog meer voor de vernieuwing:

·      Een overkapping van ruim 9 x 4 meter (een centrale plek om bij zon of regen te verblijven).

·      Naast de overkapping een speelkeuken, echt leuk voor de kleinere kinderen.

·      Een uitdagend speelbord, ook geschikt voor de minder validen.

·      Veranderen van de skelterbaan (omdat daar nu een berging staat)

·      Als er nog ruimte in het budget is, een mini trampoline & schommel voor de kleinsten

Met deze vernieuwingen zijn wij van mening dat Speelvlucht voor iedereen nog meer leuks te bieden heeft. Voor de grote en kleine kinderen als ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Met deze vernieuwingen willen we volgend jaar nog meer leden/gezinnen aantrekken, zodat we kunnen blijven vernieuwen en onderhoud uitvoeren. 

Zoals altijd, bent u ook deze keer van harte uitgenodigd deel te nemen aan de ALV. Uiteraard stellen we het ook op prijs als u nog actiever zou kunnen deelnemen. Wij zijn altijd op zoek naar:

• onderhoudsmensen (naast “ouders” mogen dit ook gepensioneerden zijn, lekker werken in de buitenlucht)

• nog een keer onderhoudsmensen, want we kunnen er niet genoeg van hebben

• activiteiten organisator: Volgend jaar willen we weer volop activiteiten organiseren, wie helpt?

• toezichthouders & coördinator: ook in de nieuwe situatie moet iemand het speelgoed beschikbaar maken, wie helpt daarmee in uitvoer en organisatie?

• bestuursleden: Altijd al willen meedenken? Juist nu we samenwerken met de partners van Boezem & Co, kan het bestuur weer vernieuwing gebruiken). Vragen hierover kunnen naar voorzitter@speelvlucht.nl

Laat u bij de speeltoestellen weten wat u er van vindt? Wij kijken uit naar uw reacties op emailadres administratie@speelvlucht.nl.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden