Eén platform voor vacatures, stages en meer


<p>&nbsp;V.l.n.r. Paul Boogaard (wethouder Economie), Yvonne Ouwens (regiodirecteur Wellantcollege) en Marco Struik (Ondernemersvereniging Hoeksche Waard).</p>

 V.l.n.r. Paul Boogaard (wethouder Economie), Yvonne Ouwens (regiodirecteur Wellantcollege) en Marco Struik (Ondernemersvereniging Hoeksche Waard).

(Foto: Killian Lindenburg)

Eén platform voor vacatures, stages en meer

Hoeksche Waard - Met de term vacaturebank wordt het platform werkenenlerenindehoekschewaard.nl echt te kort gedaan. Het is veel meer dan dat. Woensdag 25 november werd de website gelanceerd waar Hoeksche Waarders beroepsoriëntatie, stages, opleidingen en natuurlijk vacatures op het eiland vinden.

Een gestructureerde samenwerking was nodig en daarom sloegen Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en een aantal onderwijsinstellingen de handen ineen. Zo maakten zij vorig jaar al een start met het samenbrengen van vraag en aanbod op het gebied van scholing, stages en beroepsoriëntatie voor jongeren. 

Yvonne Ouwens, regiodirecteur van het Wellantcollege: “Jongeren die de kans krijgen zich bij een bedrijf te oriënteren op de toekomst, verbreden hun horizon en kiezen bewuster voor een vervolgopleiding. Daar hebben we bedrijven hard voor nodig.”

“Aan de andere kant biedt het ons ook volop kansen,” voegt Marco Struik van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard toe. “Wij kunnen ons als bedrijf presenteren bij de werknemers van de toekomst. We laten graag zien wat voor fantastische carrière je kunt maken in de Hoeksche Waard.” 

Het initiatief om vraag en aanbod samen te brengen, werd direct omarmd door gemeente Hoeksche Waard. Het platform bleek tevens een uitstekende kans om vacatures op het eiland te presenteren. Naast beroepsoriëntatie, stages en opleidingen biedt werkenenlerenindehoekschewaard.nl ook een overzicht van vacatures op het eiland.

Wethouder Paul Boogaard: “Voor de leefbaarheid van de Hoeksche Waard is het belangrijk dat bedrijven aan goed gekwalificeerde mensen komen en we jongeren behouden op het eiland. Deze website draagt daar zeker aan bij.” De lancering van dit platform valt gelijktijdig met de oprichting van Stichting SOB-HW (Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard) waarmee de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente structureel van aard wordt.

De nieuwe website is een platform waar lokale vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar komen. Zeker in de sectoren als zorg, techniek en ICT is de vraag naar personeel in de Hoeksche Waard groot. Werkzoekenden vinden op het platform een overzicht van vacatures op het eiland. Hoeksche Waardse ondernemers kunnen hun bedrijf gratis en vrijblijvend aanmelden. Dat geldt ook voor het aanbieden van bedrijfsbezoeken, praktijkopdrachten en (snuffel)stages. Voor jongeren en scholen is het prettig om snel een overzicht te hebben van bedrijven die open staan om jongeren te inspireren. 

Geïnteresseerden kunnen kijken op www.werkenenlerenindehoekschewaard.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden