Wellantcollege Klaaswaal bruist door de verschillende projecten


bloemstukje maken
bloemstukje maken (Foto: Hennie Hut)

Wellantcollege Klaaswaal bruist door de verschillende projecten

Klaaswaal - Een week lang zijn alle leerlingen van het Wellantcollege in Klaaswaal met verschillende projecten bezig geweest. Zo zijn de leerlingen uit klas 1 zijn gestart met expeditie Moendoes. Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren; kortom te werk gaan als een team echte wetenschappers.

Klas 2 leerlingen zijn bezig met eTwinning, deze organisatie stimuleert samenwerking tussen verschillende scholen in Europa via ict- lessen. Leerlingen van het Wellantcollege maken contact met leerlingen uit Turkije, Portugal en Duitsland. Deze week gaan ze bezig met litter, (zwerfafval) waste, recycling (hergebruik). In groepjes gaan ze kijken of er zwerfval in en om de school ligt, dit brengen ze in kaart door middel van een poster of filmpje. Na afloop van het project gaan de groepjes de uitkomsten aan elkaar presenteren naar andere leerlingen in verschillende Europese landen. Zo krijgen ze inzicht in elkaars leefomgeving. Voorgaande jaren gingen de leerlingen naar het gastland toe en verbleven ze dan een week in een gast gezin, helaas is dit door corona nu stopgezet.

Ook gaan de leerlingen uit klas 1 en 2 hun Engelse en Duitse spreekvaardigheid oefenen in een nagemaakt dorp in de gymzaal, ze gaan een bezoekje brengen met verschillende opdrachten in hun hand, naar een dierenwinkel, politiebureau, en als laatste een restaurant.

Voor andere leerlingen die Groene Vormgeving en Styling in hun pakket hebben was het een leerzame excursie bij Intratuin in Numansdorp.

Op woensdag zijn er leerlingen ingezet om toekomstige leerlingen (groep 8) te begeleiden bij de doedag, zij maken kennis met verschillende vakken van de school. Food, muziek, bloem, dier, techniek, groen. Shahd uit Strijen van OBS De Parel vindt het heel erg leuk om al die lesjes te krijgen. “Ik vind het leuk om met mijn handen bezig te zijn”. Vere vult haar verhaal aan. “Ik mag in het weekend iets koken thuis” “Op deze school voel ik mij gelijk thuis, het is een leuke school, ik denk wel dat ik hier heen ga.” Chelsea uit Oud-Beijerland is helemaal gek van paarden, dus het verzorgen van de paarden is haar niet vreemd.

Bij Crazy 88 Challenge, worden de leerlingen uitgedaagd om allerlei verschillende opdrachten te doen waarbij originaliteit en creativiteit beloond worden. De beste leukste opdracht wordt beloond met elke week een gratis broodje naar keuze van de catering op school.

We sluiten de week af met een voorstelling van ‘De vuilnismannen’. Dit is een interactieve voorstelling ‘Beats van de straat'. ‘De Vuilnismannen’ demonstreren op spectaculaire wijze hoe zij de kunst van het trommelen op rommel hebben ontdekt en hoe ze zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. De leerlingen worden op verschillende manieren uitgenodigd om deel te nemen aan deze nooit eindigende muzikale ontdekkingstocht. Een spectaculaire en creatieve voorstelling waarna afval nooit meer afval zal zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden