Verlegen Tessa vindt aandacht toch wel fijn


Foto:

Verlegen Tessa vindt aandacht toch wel fijn

Numansdorp - De Dierenstee is vanwege het coronavirus nog steeds gesloten. Het plaatsen van dieren gaat echter gewoon door, maar is alleen op afspraak mogelijk. Ook blijft het mogelijk om afstand te doen van een dier en is het pension nog steeds geopend, maar ook hiervoor geldt dat er alleen op afspraak wordt gewerkt.

Poes Tessa is ruim twee jaar oud en deelde, voordat ze in de opvang terechtkwam, haar huis met heel veel andere katten. Omdat het om een vervelende situatie ging, werden Tessa en haar huisgenoten in beslag genomen. 

Al deze dieren waren niet zo goed gesocialiseerd, iets dat ook voor Tessa geldt. Ze is heel verlegen en niet veel gewend. Maar wie haar rustig benadert en begint te aaien, merkt al snel dat Tessa die aandacht heel fijn vindt. Ze heeft een zacht en lief karakter, alleen komt dat door haar verlegenheid niet zo goed tot uiting.

Wat Tessa nodig heeft, is een rustige plek waar ze de tijd krijgt om te wennen en waar ze lekker vertroeteld wordt. Zeker omdat niet duidelijk is hoelang haar nieuwe baas nog van Tessa mag genieten. Er is bij haar namelijk een hartruis geconstateerd, die in korte tijd aardig is verslechterd. 

Tessa moet daarom regelmatig naar de dierenarts voor een hartecho, de eerstvolgende controle staat gepland voor januari. Daarnaast krijgt Tessa tweemaal per dag medicijnen.

Op dit moment gaat het, ondanks haar hartruis, goed met Tessa. In het meest positieve geval kan Tessa nog een paar mooie jaren doorbrengen bij haar nieuwe baas, maar ze kan ook op korte termijn overlijden. Voor Tessa wordt dus een baas gezocht met een groot hart, die deze lieve dame wil vertroetelen gedurende de laatste periode van haar leven.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl.

Openingstijden:

Maandag: 11.00 uur tot 15.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 uur tot 15.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden