Rien Donkersloot besluit serie Orgelconcert bij kaarslicht


Foto:

Rien Donkersloot besluit serie Orgelconcert bij kaarslicht

Mijnsheerenland - Op zaterdag 12 december om 20.00 uur vindt het derde en tevens laatste concert plaats in de reeks van drie orgelconcerten bij Kaarslicht in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Het concert wordt verzorgd door de vaste organist van de kerk, Rien Donkersloot.

Het programma voor het concert begint met Magnificat Primi toni van Dieterich Buxtehude. In dit bruisende Noord-Duitse werk is een prachtige afwisseling te horen tussen homofonie en polyfonie.
Van Johann Sebastian Bach klinken twee composities, het ingetogen koraalvoorspel “Erbarm dich mein, o Herre Gott” en de monumentale Fantasie en Fuga in g moll.
Van Felix Mendelssohn klinkt een orgeltranscriptie van diens preludium en fuga in f moll, voor piano. De bruisende fuga vormt een fraai contrast met het melodieuze preludium.

Van de Franse componist Alexandre Guilmant, klinkt een bewerking over het Duitse lied “Was Gott tut, das ist wohlgetan. Guilmant beschikte over goede contrapuntische vaardigheden, getuige de knappe canon in de tweede variatie. Het werk besluit met een majestueus fugato.

Van de 20e eeuwse componist Paul Hindemith klinkt diens derde, zelden gespeelde orgelsonate. De sonate heeft drie Duitse volksliederen als thema en is daardoor zeer toegankelijk qua stijl.
Rien Donkersloot besluit zijn concert met een improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren zijn open om 19.30 uur.
Toegang is € 8,- Bij het concert kunnen maximaal 30 bezoekers aanwezig zijn. Als u zeker wilt zijn van een plaats, kunt u reserveren via: musicalaurentius@hotmail.com
Helaas is er (i.v.m. de coronamaatregelen) geen koffie of thee na afloop.

 Van harte welkom!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden