Sinterklaas slaapt op De Boomgaard


Sinterklaas krijgt prachtige tekeningen van de leerlingen.
Sinterklaas krijgt prachtige tekeningen van de leerlingen. (Foto: Sharon Weeda)

Sinterklaas slaapt op De Boomgaard

Mijnsheerenland – Alle kinderen van basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland liepen vrijdag 27 november op hun tenen door de school. De school had een belangrijke logé te gast. Vanuit de Boomhut die midden in de hal van de school staat klonk gesnurk van een slapende man. Alle kinderen vroegen zich af wie er aan het slapen was in de Boomhut.

Afgelopen vrijdag was er iets geks aan de hand op basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland. Bij binnenkomst hoorden de kinderen heel hard gesnurk. Waar kwam dit gesnurk vandaan? Een waarom lagen er allemaal kledingstukken in de hal van de school en waarom was de boomhut helemaal dicht gemaakt met dekens?

Het gesnurk dat uit de Boomhut in de hal van de school kwam, was niet van een slapende juf of meester, maar was van Sinterklaas. Sinterklaas had een zware nacht gehad en voor zichzelf bedacht om alvast op De Boomgaard te gaan slapen, zodat hij zeker wist dat hij op tijd zou zijn voor de kinderen. Maar hij was zo moe dat hij zich verslapen had.

De juffen en meester hebben besloten om met alle kinderen op hun tenen zo stil mogelijk naar de gymzaal te gaan. Hier hebben ze met elkaar heel hard geroepen naar Sinterklaas. Na drie keer roepen werd de Sint wakker en kwam hij de gymzaal binnen. De Sint was blij verrast dat alle kinderen zo stil door de hal gelopen hadden. In de gymzaal hebben de kinderen, Sinterklaas en de Pieten de dag gestart met echte Pietengym.

Vervolgens zijn de Sint en de Pieten op bezoek geweest in alle klassen. Dit gebeurde natuurlijk wel op 1,5 meter. In alle klassen was er door de kinderen iets georganiseerd voor de kinderen. Zo konden de kinderen in groep 1/2 laten zien welke mooie knustelwerkjes ze gemaakt hadden, hebben de kinderen in groep 3 heel mooie tekeningen voor de Sint gemaakt en hebben de kinderen in groep 7 een reactiespel gespeeld.

Voor zowel de kinderen als Sint en de Pieten was het een ontzettend leuke dag. Iedereen vond dat het een grandioos feest is geweest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden