Vlaggen halfstok, een dorp vol verdriet


Foto:

Vlaggen halfstok, een dorp vol verdriet

Oud-Beijerland - Soms zegt één kreet of één beeld meer dan 1.000 woorden. Treffender valt het niet samen te vatten: ‘Dorp vol verdriet’. Neeltje Goudswaard had dit ontroerende eerbetoon zaterdag 16 januari op de schutting van haar achtertuin aangebracht. Naast de tekst hing de valk halfstok.

Aanleiding was het trieste ongeval waarbij de jonge Oud-Beijerlanders Martijn Groeneweg (25) en zijn vriendin Simone Sleddens (21) een week eerder bij een eenzijdig ongeluk om het leven kwamen nadat hun auto in een sloot belandde op de Plaatseweg. 

De actie leverde heel veel waarderende reacties via de social media op. ‘Mijn man en ik zaten ermee en we wilden iets doen’, zegt Neeltje op Facebook. Ze vertelt hoe mensen ontroerd en aangedaan reageerden op de actie. ‘Een man liep langs en vertelde me spontaan ook een kind verloren te hebben. Zelf heb ik een broertje verloren, we hebben samen staan te huilen. 

De uitvaart van Martijn en Simone beroerde heel Oud-Beijerland en het buurtschap Zinkweg waar het ongeluk gebeurde. Er hingen zaterdag talloze vlaggen halfstok in Oud-Beijerland. Het tweetal was erg geliefd en sociaal actief. 

‘Ons dorp en met name onze straat is diep getroffen door het overlijden van deze twee jonge mensen’, aldus Frank Bison. ‘Als laatste eerbetuiging was er een actie opgezet om de vlag halfstok te hangen in het dorp. Ik woon in de straat van Simone en haar ouders en was diep geraakt door dit collectieve en hartverwarmende gebaar. Het was heel bijzonder.’ 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden