Online Bachconcert bij Kaarslicht


Foto:

Online Bachconcert bij Kaarslicht

Mijnsheerenland - Een online Bachconcert bij Kaarslicht in de Laurentiuskerk op zaterdag 23 januari vanaf 20.00 uur te beluisteren en te bekijken (tinyurl.com/bachbijkaarslicht).

Huisorganist Rien Donkersloot verzorgt dit Bachconcert bij kaarslicht. Aanvankelijk zou het concert met bezoekers in de kerk worden gehouden, maar vanwege de verlenging van de lockdown is dit nu niet mogelijk. 

Luisteraars kunnen echter het concert door middel van een Livestream op Youtube meemaken en zo niet alleen genieten van de muziek, maar ook van de beelden van de kerk het orgel en de organist. 

Zoals gebruikelijk begint het concertjaar in de Laurentiuskerk met een Bachconcert bij Kaarslicht. De vaste organist van de Laurentiuskerk, Rien Donkersloot heeft een gevarieerd Bachprogramma samengesteld. Zo klinkt onder andere Bachs eerste Klavierpartita, een uiterst geraffineerd en virtuoos werk dat op orgel zeker niet misstaat. Verder klinkt een samengestelde triosonate, bestaande uit tweelevendige hoekdelen en een diepzinnig middendeel. 

In de partita “O Gott, du Frommer Gott” zijn invloeden van Pachelbel en Böhm te horen. Het concert wordt besloten met het feestelijke preludium en fuga in D. 

Het concert is te bekijken via het YouTube-kanaal van Rien Donkersloot. De link is: https://tinyurl.com/bachbijkaarslicht. Of kijk op de website van Musica Laurentius: www.musicalaurentius.nl 

Of de website van Rien Donkersloot: www.riendonkersloot.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden