Succesvolle actie herplant van 150 perenbomen


Foto:

Succesvolle actie herplant van 150 perenbomen

‘s-Gravendeel - Het eerste deel van de uitwisselingsactie van overtollige struiken en boompjes in de Hoeksche Waard is succesvol verlopen. Alle 150 perenbomen die op zaterdag 20 februari gratis beschikbaar waren bij Piet Jansen in ’s-Gravendeel zijn diezelfde dag opgehaald. Er komt op een later tijdstip nog een vervolg op de uitdeelactie van perenboompjes.

Verder organiseert de campagne ‘Meer Bomen Nu iIn het weekend van 27 en 28 februari een vervolgactie op de landelijke inzameling van boompjes, struiken en stekken die overtollig zijn en elders kunnen worden herplant. In de Hoeksche Waard verleent de coöperatie HWDuurzaam opnieuw haar medewerking. Eind januari trok deze actie hier ook al veel belangstelling.

In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die daar niet zal overleven omdat deze te weinig licht krijgt of op die plek ongewenst is. De campagne ‘Meer Bomen Nu’ roept alle Nederlanders op om de tuin in te gaan en zaailingen en stekken te verzamelen en in te leveren bij één van de 55 inleverpunten in het hele land. De ingezamelde struiken en boompjes woerden daarna weer ter beschikking gesteld van mensen die ze willen afhalen om ze te herplanten.

Voor de Hoeksche Waard is het inlever- en afhaalpunt voor de actie opnieuw het erf van Piet Jansen, bestuurslid van HWDuurzaam, aan de Maasdamseweg 10, 3295 LC ’s-Gravendeel.

Op zondag 28 februari tussen 13.00 en 17.00 uur is op zijn adres het vervolg op de landelijke uitwisselingsactie. Piet Jansen verzoekt iedereen die iets wil komen inleveren of afhalen om zich tevoren bij hem te melden via zijn e-mail adres: pjjansen10@hotmail.com. Hij kan dan met iedereen aparte afspraken maken om, binnen de beperkingen van de lockdown, volgens de regels die ook gelden voor winkels, boompjes en struiken te komen aanbieden en afhalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden