Oude Actief College krijgt tijdelijk culturele bestemming


<p>Kunstenares Sandra Lievaart aan het werk.&nbsp;</p>

Kunstenares Sandra Lievaart aan het werk. 

(Foto: pr)

Oude Actief College krijgt tijdelijk culturele bestemming

Oud-Beijerland - Kunstenaars en culturele aanbieders hebben op 1 februari hun intrek genomen in het leegstaande schoolgebouw van het Actief College aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland. 

Zij waren eerst gevestigd in het voormalig Rabobank gebouw in het centrum van Oud-Beijerland. Wethouder Harry van Waveren is blij met de nieuwe, tijdelijke bestemming van het schoolgebouw. Het schoolgebouw leent zich uitstekend voor gebruik door de cultuursector. 

Een groot aantal lokalen is inmiddels al verdeeld en ingericht als werk- en atelierruimte. Ook wordt er een gezamenlijke ruimte ingericht voor tentoonstellingen en exposities. Daarmee willen de gebruikers kunst en cultuur toegankelijker maken voor een groter publiek.

Omdat het om een tijdelijke locatie gaat heeft de gemeente Ad Hoc Beheer ingeschakeld, specialist op het gebied van leegstandbeheer. Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar. 

Bent u kunstenaar of cultureel aanbieder en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Rotterdam@adhocbeheer.nl of ga naar www.adhocbeheer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden