Familiebedrijf Dugros neemt ZEBRA over


<p>Chantal Slegers, oprichtster en oud-eigenaresse van ZEBRA en rechts Bas Duifhuizen, directeur Dugros en nieuwe eigenaar ZEBRA. </p>

Chantal Slegers, oprichtster en oud-eigenaresse van ZEBRA en rechts Bas Duifhuizen, directeur Dugros en nieuwe eigenaar ZEBRA.

(Foto:)

Familiebedrijf Dugros neemt ZEBRA over

Oud-Beijerland - Het familiebedrijf Dugros neemt ZEBRA over, ondanks crisis. Het afgelopen jaar daalde de omzet van Dugros fors door de gevolgen van de coronacrisis. Desondanks kocht de partner in lederwaren deze maand het bekende tassenmerk ZEBRA. Hoe dan?

Vanuit Oud-Beijerland levert Dugros tassen, riemen, koffers en portemonnees door heel Europa. Doordat winkeliers in zowel binnen- als buitenland hun winkels moesten sluiten, daalde de omzet van Dugros vorig jaar met 25%. Sommige weken werd er zelfs 82% minder verkocht dan normaal. 

Toch twijfelde ondernemer Bas Duifhuizen niet toen hij de kans kreeg om ZEBRA over te nemen. “Het is een bekend en sterk merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een waardevolle toevoeging voor ons merkenportefeuille.” 

Voor Dugros is de coronacrisis geen aanleiding om bij de pakken neer te zitten. Ook nu geldt: stilstand is achteruitgang, volgens zoon Pieter Duifhuizen. “We willen nu juist doorpakken en er sterker uitkomen. Met ZEBRA vliegen we een nieuwe doelgroep aan, waardoor we onze markt verbreden. We verwachten dat het ons en onze klanten veel gaat brengen.”

Retailers in de fashionbranche worden erg getroffen door de coronamaatregelen. Duifhuizen: “De situatie van onze klanten is soms schrijnend. We kunnen niet alles voor hen oplossen, maar proberen er elke dag het beste van te maken. Een nieuw, sprankelend merk als ZEBRA geeft ook onze klanten weer nieuwe verkoopkansen. Samen met hen kijken we uit naar de dag dat de winkels weer volledig open mogen.” 

Chantal Slegers, oprichtster van ZEBRA, heeft veel vertrouwen in Dugros als nieuwe eigenaar van het merk dat zij in tien jaar tijd opbouwde. “Met trots geef ik ZEBRA in handen van Dugros, omdat ik weet dat het merk onder hun dak echt door kan groeien.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden