Kamerlid Joba van den Berg bezoekt Hoeksche Waard


Foto: Arno Hoogwerf

Kamerlid Joba van den Berg bezoekt Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - Joba van den Berg, Tweede Kamerlid namens het CDA en tevens kandidaat voor de komende verkiezingen brengt op 3 maart een bezoek aan de afdeling logeerzorg van de Open Waard in Oud-Beijerland. Trix van Os, directeur-bestuurder van Alerimus en projectleider logeerzorg Mariëlle Hornstra zullen de rondleiding verzorgen. Daarna volgt een gesprek op het Wijckplein over hoognodige verbeterslagen op het gebied van beschikbaarheid en financiering van logeerzorg. Met logeerzorg worden de zorgtaken tijdelijk van de mantelzorger overgenomen. Deze vorm van zorg heeft met een geslaagde pilot zijn nut en voordeel al bewezen.

Daarna zal Joba van den Berg online in gesprek gaan met deskundigen en belangstellenden. Joanne Blaak, lijstduwer voor het CDA en in het dagelijks leven wethouder zorg en inclusieve samenleving van Gemeente Hoeksche Waard, zal daarbij het onderwerp ‘Zorg dichtbij voor de Hoeksche Waard’ naar voren brengen: Zorg Beschikbaar, Bereikbaar en Betaalbaar, ook in de Hoeksche Waard. Wat betekent de juiste zorg op de juiste plek in een gemeente zonder ziekenhuis? Hoe krijgen we de specialistische zorg naar onze gemeente? Is digitale zorg een kans of een bedreiging?

Heeft u interesse? Mail naar contact@hoekschewaard.cda.nl en u ontvangt een link waarmee u dit gesprek kunt meebeleven en zelfs kunt meepraten. De bijeenkomst begint om 15.30 uur en wordt om 16.30 uur afgerond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden