Online cursus de Zorg de Baas voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard


Foto:

Online cursus de Zorg de Baas voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - Op 15 april 2021 start in de Hoeksche Waard de online cursus De Zorg de Baas ondersteuningscursus speciaal voor mantelzorgers. Deze online cursus wordt georganiseerd in samenwerking met MEE Plus en Kwadraad. 

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten, die online plaats vinden via Microsoft Teams. U neemt dus deel vanuit uw huis via uw eigen computer. De cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand (een partner, familielid, kind, vriend of vriendin) met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, hersenletsel, dementie of psychische problemen. 

Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. De kans om overbelast te raken is groot. De aandacht en hulpverlening richten zich meestal op de persoon die zorg nodig heeft. In deze cursus staat u als mantelzorger centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie.

 Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: het stellen van grenzen, het vragen om steun, het herkennen van stress en het zorgen voor ontspanning. Maar we gaan natuurlijk ook in gesprek met elkaar om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten. 

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst. De cursus vindt plaats op donderdag 15 april, 22 april, 29 april, 20 mei, 27 mei en 3 juni 2021. En een terugkombijeenkomst op 24 juni. Kosten: Deelname is gratis Tijd: van 14.00 uur tot 1515 uur. 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met MEE Zuid- Hollandse eilanden via T 0181- 33 35 07 of email servicebureau@meeplus.nl. Na aanmelding volgt een telefonisch intakegesprek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden