Voedselbank actie met gezamenlijke kerken


Foto:

Voedselbank actie met gezamenlijke kerken

Hoeksche Waard - Zoals inmiddels al enigszins is ingeburgerd tot een goed gebruik, wordt er elk jaar rond de kerst een actie gehouden om goederen in te zamelen voor de Voedselbank Hoeksche Waard, door een aantal samenwerkende kerken in deze regio. Hiervoor staan dan vrijwilligers (vanuit de kerken) bij de ingangen van verschillende supermarkten in de regio.

Helaas is afgelopen jaar deze actie geschrapt. Althans, de organisatoren konden natuurlijk niet op de normale wijze met mensen bij de ingangen van de supermarkten gaan staan, aangezien het niet werkbaar zou zijn om de gepaste afstand van 1,5 meter aan te houden. Dat is erg jammer want het voorgaande jaar hebben we gezamenlijk ruim 800 volle kratten voedsel voor de Voedselbank opgehaald. En juist in deze bijzondere tijd kan de Voedselbank veel extra’s goed gebruiken. Er moest dus een creatieve manier worden gevonden om toch de Voedselbank te kunnen steunen. Nou dat is prima gelukt. 

Er is een actie opgestart om met het uitdelen van flyers en op allerlei andere manieren bekendheid gegeven binnen de kerken, waar mogelijk, om mensen te vragen om in plaats van de gebruikelijke één, of meerdere artikelen te kopen als extra voor de Voedselbank, nu geld te doneren aan de Voedselbank met de vermelding van ‘kerstactie’. Dit heeft inmiddels geleid tot een flinke opbrengst, waarvoor dank aan iedereen die een bijdrage hiervoor heeft gedaan tot ondersteuning van de Voedselbank. Er is op dit moment een bedrag bijeen verzameld van ruim 13.000 euro. Nog steeds komt er geld binnen op naam van de genoemde actie. 

Met uw gift kan de Voedselbank zelf de artikelen aanschaffen waar het meest behoefte aan is. Er zijn ruim 200 gezinnen in deze regio die afhankelijk zijn en gebruik maken van de Voedselbank. De diverse samenwerkende kerken in de Hoeksche Waard zijn dankbaar dat ook op deze manier de actie zo’n mooie opbrengst heeft opgeleverd. Natuurlijk hopen zij dat er in december van dit jaar de actie weer kan worden gehouden op de gebruikelijke manier, door de artikelen in te zamelen tijdens het tweede of derde weekend. Dan bent u maar vast op de hoogte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden