Max Wüst debuteert als jongste deelnemer ooit in de Mercedes-Benz SLK cup tijdens de paasraces


Max Wüst debuteert als jongste deelnemer ooit in de Mercedes-Benz SLK cup tijdens de paasraces

Mijnsheerenland - Komende zaterdag 3 april debuteert de 16-jarige Mijnsheerenlander Max Wüst in de Mercedes-Benz SLK cup. Hij komt uit voor het Hoeksche Waardse team Wüst Racing. Elk jaar worden op Circuit Park Zandvoort de traditionele paasraces gehouden. Eén van de deelnemende klassen aan dit evenement is de Mercedes-Benz SLK cup. Dit jaar vindt de aftrap van het race seizoen plaats met een competitietraining, die zonder publiek verreden wordt. 

Max Wüst is omstreeks zijn achtste jaar begonnen met karten op het kart circuit aan de Voorweg in Strijen. Toch is autoracen met de Mercedes-Benz SLK een andere discipline, aldus Max Wüst; “De SLK is een uitdagende race auto en alle deelnemende auto’s zijn gelijk. Waar het dus op aan komt is de vaardigheid van de coureur.” 

Autoracen heeft Max niet van een vreemde. Zijn vader, Marcel Wüst, heeft al heel wat kilometers afgelegd in dezelfde Mercedes-Benz SLK cup en ook in het Duitse TourenwagenLegenden kampioenschap. Vanzelfsprekend ook in een Mercedes-Benz. Max Wüst is de jongste debutant in de Mercedes-Benz SLK cup ooit. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden