Hans Reedijk maakt prachtige vogelhuisjes voor Hospice HW


<p>Caroline neemt de opbrengst van de vogelvoederhuisjes in ontvangst namens Hospice Hoeksche Waard Zorg, met dank aan Hans Reedijk. (foto: Alie &#39;t Hooft) </p>

Caroline neemt de opbrengst van de vogelvoederhuisjes in ontvangst namens Hospice Hoeksche Waard Zorg, met dank aan Hans Reedijk. (foto: Alie 't Hooft)

Hans Reedijk maakt prachtige vogelhuisjes voor Hospice HW

Zuid-Beijerland - Met een vogelvoederhuisje uit de Italiaanse Dolomieten als voorbeeld, maakte Hans Reedijk inmiddels zo’n 25 prachtige huisjes en de opbrengst is voor het goede doel, Hospice Hoeksche Waard Zorg.

“Vorig jaar is de vrouw van mijn beste kameraad aan kanker overleden,” vertelt Reedijk, “ik had al een vogelhuisje op schaal gemaakt naar het Italiaanse voorbeeld en iemand bracht me op het idee om ze te gaan verkopen voor een goed doel. Dat was het begin van een uit de hand gelopen hobby. Ik had al kennisgemaakt met de hospice en vond wat de vele vrijwilligers doen voor hun terminale gasten zo fantastisch, dus de keus voor een goed doel was snel gemaakt.” 

Via een bekende werd Hans Reedijk attent gemaakt op restmateriaal, hout en dakbedekking, bij Van Kooten Tuin & Buitenleven uit Numansdorp en de verf krijgt hij van schilder Jan Buth. Hout zagen bij zijn voormalige werkgever Van Brakel is ook nooit een probleem. Reedijk: “Ik heb dus geen kosten, alleen mijn tijd zit er in.”

Reedijk beseft dat hij er geen ernstige ziektes mee kan terugdringen, maar hij is ervan overtuigd dat de hospice veel goeds kan doen met het geld. “Ik heb veel plezier met het maken en als je dan merkt hoe het gewaardeerd wordt dan doe je het graag. Ik kan niet stilzitten, ik moet iets met mijn handen doen. Dat het zo storm zou lopen had ik nooit gedacht. Ik heb er al 24 gemaakt en nog zeker 6 in bestelling, met en zonder voet. Eerst maakte ik ze per huisje, maar ik kom nooit toe aan het maken van een voorraad, want de belangstelling is overweldigend. Daarom maak ik sinds kort een voorraadje losse onderdelen en dan stel ik de huisjes samen.”

Hoewel de vogels in de zomer zelf hun kostje bij elkaar scharrelen, gaat Hans Reedijk gewoon door met bouwen van de voederhuisjes. “Als het lekker weer is, ga ik wel fietsen met mijn vrouw hoor!” 

Wie nog een vogelvoederhuisje wil bestellen, dat kan via de hospice info@hospicehoekschewaard.nl. Ze kosten 50 euro per stuk (met voet 70) en de opbrengst is geheel voor de hospice.

(tekst: Alie ‘t Hooft)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden