Bakkersliefde-trilogie van Gerda van Wageningen gebundeld


Bakkersliefde-trilogie van Gerda van Wageningen gebundeld

Oud-Beijerland - De Bakkersliefde-trilogie van de Oud-Beijerlandse schrijfster Gerda van Wageningen is een van haar meest succesvolle series. Ze neemt je mee naar eenvoudiger tijden, waarin mensen met de dag leefden maar toch probeerden hun toekomst mooier en beter te maken. Zo ook de familie De Man. Moeder Marie heeft er alles voor over om haar zoon Jan in het bakkersvak te helpen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De drie boeken in deze trilogie geven een realistisch en onderhoudend beeld van het gewone leven in de vroege twintigste eeuw.

Gerda van Wageningen schrijft al meer dan 40 jaar streekromans, waarvan de Bakkersliefde-trilogie een van haar bestverkochte series is. Nu is deze serie voor het eerst gebundeld.

Met meer dan 120 familie- en streekromans op haar naam is Gerda van Wageningen een bekendheid en heeft ze veel fans. Haar liefde voor de (regionale) geschiedenis vertaalt zich in haar historische romans, die zich regelmatig afspelen in de Hoeksche Waard, waar ze zelf nog altijd woont. Ook al spelen haar verhalen in het verleden of in een omgeving die voor de lezer niet bekend is, Gerda schrijft altijd op een manier die meteen herkenning oproept.

Zelf zegt ze over het schrijven: “Ik beleef zoveel plezier aan het uitoefenen van wat eens mijn hobby was en nu mijn beroep. Het is geweldig om reacties te krijgen van fans die mijn boeken graag lezen.” De liefde speelt altijd een rol in haar boeken. Ze is niet bang om de pijn en het verdriet die hier soms bij komen kijken te bespreken, maar zorgt er altijd voor dat het verhaal op een positieve manier eindigt. Ze hecht er veel waarde aan om haar romans met een fijn gevoel af te sluiten, zodat lezers haar boeken “met een optimistisch gevoel dichtslaan zonder dat het onrealistisch wordt”. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden