De Maatschappij dept. HW heeft zich heruitgevonden


<p>Digitale bijeenkomsten zijn even anders, maar kennen anderzijds geen fysieke grenzen. (foto: pr Maatschappij)</p>

Digitale bijeenkomsten zijn even anders, maar kennen anderzijds geen fysieke grenzen. (foto: pr Maatschappij)

(Foto: )

De Maatschappij dept. HW heeft zich heruitgevonden

Hoeksche Waard - Kwamen voorheen de leden van De Maatschappij departement Hoeksche Waard gemiddeld eenmaal per maand bij elkaar, nu hebben zij zich noodgedwongen heruitgevonden via digitale kanalen. Woensdag 14 april is er weer een meeting. 

De Maatschappij is misschien wel de oudste ondernemersvereniging in Nederland. Van belangenbehartiger naar verbinder van mensen uit ondernemingen, onderwijs en overheid. Om elkaar te inspireren en ontwikkelingen te initiëren. 

Ook de Hoeksche Waard kent een actief departement dat een netwerk en platform biedt om elkaar te spreken en uit te dagen op velerlei gebied. Dat gebeurt in een informele sfeer onder het genot van een drankje of een lunch met als doel om naar elkaar te luisteren en tot nieuwe inzichten en denkbeelden te komen.

Voorzitter Jack de Leeuw: “In de afgelopen jaren zijn veel thema’s aan de orde geweest. Zo was er een boeiende gedachtewisseling over modern agrarisch ondernemerschap. Maar ook een brede discussie over Panorama Nederland, een ruimtelijk toekomstbeeld voor 2040. 

Gedeputeerden en burgemeesters komen regelmatig langs om met de leden te filosoferen over bestuurlijke vernieuwing en veranderende verhoudingen. Ook bedrijfsbezoeken zijn aan de orde: Lely als producent van melkautomaten, Eleqtron in Numansdorp met een vernieuwend concept voor laadpalen of Your Surprise, dat een enorme groei doormaakt.”

Helaas kunnen de leden van De Maatschappij elkaar vooralsnog niet fysiek ontmoeten vanwege covid-19. Om toch in contact te blijven worden er momenteel digitale bijeenkomsten georganiseerd. In februari werd de webinar ‘Mobiliteit – in en rondom de Hoeksche Waard’, toegespitst op de grootscheepse renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023-2024 gehouden. Een actueel thema waar zowel particulieren als bedrijven mee te maken gaan krijgen.

Jack de Leeuw: “Naast onze eigen digitale meetings hebben vier departementen, Waterweg-Noord, Rotterdam, Drechtsteden en Hoeksche Waard de koppen bij elkaar gestoken, want we zien ook nieuwe kansen. Digitale bijeenkomsten kennen immers geen fysieke grenzen. Het biedt mogelijkheden om bredere onderwerpen en andere sprekers met elkaar te delen. Er is weliswaar steeds een organisator, maar alle vier nodigen we onze leden uit. In de komende maanden zal er elke maand een bijeenkomst op deze wijze worden georganiseerd.

De leden krijgen dus elke maand meer aangeboden dan voorheen. Daarmee kunnen we een klein beetje goedmaken dat het afgelopen jaar wat mager was. Laten we kijken of dit bevalt. En, wie weet kunnen we na de zomer weer op de vertrouwde wijze bij elkaar komen, een drankje nuttigen en een goede lunch genieten en luisteren naar en discussiëren met interessante sprekers.”

Wellicht is De Maatschappij iets voor u, werk-gerelateerd of misschien gewoon omdat u het leuk vindt zowel gelijkgestemden als andersdenkenden te ontmoeten. Een eerste kennismaking via zoom is uiteraard niet ideaal, maar kan een interessante blik geven in de organisatie van De Maatschappij. 

De eerstvolgende meeting is op 14 april met als gastspreker Frans Versteeg, voormalig General Manager en later Chairman en HR Director van Heineken. Daarna is Versteeg betrokken geweest bij diverse interessante instanties. Kortom een boeiend verteller! Kijk voor alle webinars op de-maatschappij.nl. Meld u vrijblijvend aan voor de bijeenkomst op 14 april via: hoekschewaard@de-maatschappij.info. U krijgt dan een link toegestuurd waarmee u kunt inloggen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden