<p>Frans Alebregtse, de nieuwe interim manager voor zwembad &#39;t Centrum.&nbsp;</p>

Frans Alebregtse, de nieuwe interim manager voor zwembad 't Centrum. 

(Foto: Erica Saarloos)

Mooie plannen met zwembad ‘t Centrum Klaaswaal

Klaaswaal - De badgasten van Zwembad ’t Centrum te Klaaswaal zullen dit seizoen een frisse start kunnen maken, als de dan geldende corona maatregelen dat tenminste niet in de weg staan. ‘We gaan uit van het positieve, daarom is er nu al reuring op het terrein van het zwembad’, zegt Erica Saarloos.

Het afgelopen seizoen 2020 heeft corona nogal wat roet in het eten gegooid. Maar ging, na een aantal goede gesprekken met Saarloos, betrokken inwoner van Klaaswaal, de gemeente Hoeksche Waard die een bemiddelende rol uitoefende, en sportfondsen, toch open.

Inmiddels staat het nieuwe seizoen 2021 alweer voor de deur. Deze keer kon Erica Saarloos de onzekerheid niet meer aanzien en trok de stoute schoenen aan en zocht weer contact met de gemeente. Erica vindt dat dit zwembad een zeer grote sociale en maatschappelijke rol speelt binnen deze dorpskern, en daarom wilde ze zekerheid en meer duidelijkheid.

De gemeente verwees haar deze keer door naar de manager van Sportfondsen van de locatie Klaaswaal/Numansdorp. Om dit in eerste instantie zonder tussenkomst van de gemeente te bespreken. Tot haar verbazing trof ze daar een andere manager aan dan de afgelopen jaren. Een interim manager, Frans Alebregtse, waar een zeer goed gesprek mee kon worden gevoerd.

Frans is altijd zwembad manager geweest. In eerste instantie bij de gemeente Delft en is later in dienst getreden bij Sportfondsen. Frans is 61 jaar, een ervaren man met veel enthousiasme en energie. Dit enthousiasme kwam goed van pas want Erica Saarloos zat klaar met een map vol plannen om te bespreken. ‘De drempel en de twijfel om zoveel aan te kaarten aan verbeterpunten zoals openingstijden, opknapbeurt, horeca en activiteiten verdwenen als sneeuw voor de zon. Want Frans nam iedere twijfel direct weg. Het klikte heel goed en direct, we vormen een tweespan met hetzelfde doel. Namelijk, een mooie toekomst voor het Zwembad het Centrum in Klaaswaal’, aldus Saarloos.

Er is een samenwerking ontstaan om het zwembad een renovatie te geven. Door de grote werkervaring van Frans en het netwerk van Erica zijn de werkzaamheden gestart. De medewerkers zijn besmet met het enthousiasme en net zo bevlogen en steken de handen uit de mouwen.

De zwembadbak waar het water in moet mankeert niets aan. De faciliteiten zoals horeca, douche, toiletten, en kleedhokken krijgen een opknapbeurt, Horeca assortiment zal uitgebreid worden en er komen zwembad gerelateerde activiteiten. Alle noodzakelijke werkzaamheden worden ondersteund door lokale ondernemers daarbij zijn HW Werkt en Hoeksche Waard Actief ook de partijen die aangeschoven zijn.

Saarloos: ‘Natuurlijk zou het mooi zijn als andere lokale ondernemers in hun specialisatie iets kunnen betekenen voor het zwembad. Alle hulp en ondersteuning is welkom. Om deze schitterende faciliteit die Klaaswaal rijk is optimaal te laten werken. Het paradepaardje van Klaaswaal, iets om trots op te zijn. Het zat in ons hart en het blijft in ons hart, toen en nu.’ 

Een klankbordgroep die bestaat uit badgasten uit Klaaswaal zullen Frans bijstaan met ideeën. Zij zullen de ogen en oren zijn van Klaaswaal om samen met Frans Alebregtse en alle enthousiaste medewerkers er weer een fantastisch seizoen van te maken. En hiermee een bijdrage te leveren aan het sociale en sportieve Klaaswaalse leven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden