Foto:

Basisschool de Molenwiek en Kibeo Beatrixplein werken samen aan kunst

Mijnsheerenland - De kinderen van basisschool de Molenwiek en kinderopvang Kibeo Beatrixplein in Mijnsheerenland waanden zich afgelopen weken echte kunstenaars! Binnen het Integraal Kindcentrum, dat de basisschool en Kibeo samen vormen, stond namelijk het thema ‘kunst’ centraal. 

Alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar gingen aan de slag met kunstige activiteiten. De kinderen van de dagopvang, BSO en de basisschool leerden spelenderwijs over kunst. Zo maakten de allerkleinsten kennis met alle kleuren van de regenboog. Welke kleur krijg je als je blauw en geel mengt? En kan jij de kleur rood aanwijzen? Ook maakten de peuters de mooiste creaties. Daarnaast werkten zij aan hun ontwikkeling met het Uk en Puk thema “Ik ben een kunstenaar”.

Op de noodopvang van de BSO werden vooral kunstige knutselwerken gemaakt en er stond een andere vorm van kunst centraal, acrobatiek! Daarnaast kwamen ook penselen tikkertje en spelletjes zoals ‘Kunstenaar mag ik overvaren?’ aan bod. Zo leren de kinderen niet alleen over kunst, ze kwamen ook meteen in beweging. Dat was niet alleen heel leuk, maar ook erg goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Op school werd er aandacht gegeven aan kunst, met leuke en leerzame kunstlessen. 

Opvang en onderwijs werken samen in het Integraal Kindcentrum

Basisschool de Molenwiek en Kibeo Beatrixplein vormen samen een integraal kindcentrum (IKC). Hier kunnen kinderen van 0 tot en met 12 jaar leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten onder één dak. Binnen het IKC werkt het hele team vanuit één visie. Voor de kinderen betekent dit dat er een vloeiende overgang is tussen opvang en onderwijs, dat er een breed aanbod is en dat medewerkers elkaar ken­nen en onderling afspraken maken. Ook trekken de basisschool en kinderopvang samen op met bijvoorbeeld vieringen en themaweken. De peuters van Kibeo Beatrixplein en de kleuters van de Molenwiek doen regelmatig activiteiten samen en er is zelfs een speciale peuter/kleuterklas ingericht. Dit zorgt voor een laagdrempelige overgang van de kinderopvang naar de basisschool. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden