<p>Superkoningsmaan</p>

Superkoningsmaan

(Foto: Aart van der Linden)

Koningsdag eindigd met supermaan.

Hoeksche Waard - Ook dit jaar werd Koningsdag sober gevierd, alhoewel, nog voor het zonnetje opkwam werd er in verschillende dorpen traditiegetouw de dag ingeluid met luilakken. Helaas verliep niet overal even goed en moest er soms handhavend opgetreden door de politie waarbij ook enkele boetes werden uitgeschreven, verder hielden ze alles nauwlettend in de gaten en knepen af en toe een oogje dicht. Koningsdag was nu echt begonnen. 

Alle Oranjeverenigingen in de Hoeksche Waard hebben ook deze keer weer alles uit de kast weten te halen om een mooi programma samen te stellen en wat uitstekend gelukt is. En wat te denken van een andere traditie, de Oranje tompouce. De bakkers hadden het er maar weer druk mee en in veel dorpen stonden de mensen in de, soms lange, rij om een Oranje tompouce te bemachtigen. 

Aan zo’n lange dag vol vertier was er op het eind nog een kleine toegift. Als klap op de vuurpijl was er nog een supermaan te bewonderen. Dit jaar staat hij dichter bij de aarde dan normaal en laat dit nu toevallig op Koningsdag. Zeker toen de maan opkwam, rond 21.40 uur, had hij een heel heldere geel/oranje gloed. Een mooie afsluiter van Koningsdag 2021 en dus ook om dit tafereel op de foto te zetten. (tekst/foto: Aart v/d Linden)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden