Foto:

Stevige Harly zoekt stevige baas

Numansdorp - De Dierenstee is vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus gesloten voor algemeen publiek. Het brengen en ophalen van pension- en zwerfdieren blijft wel mogelijk en er kan afstand worden gedaan van een dier. Verder is het momenteel helaas niet mogelijk om de dieren zonder afspraak te bezoeken.

Voor de liefhebbers van Rottweilers wacht er in de opvang een geweldige hond: de twee jaar oude Harly. Een enthousiaste, vrolijke en lieve hond die erg loyaal is aan zijn baas.
Maar Harly is ook een hele sterke jongen met een dito karakter. Als baas van Harly moet je stevig in je schoenen staan, zowel letterlijk als figuurlijk, zeker als je een wandeling met hem maakt.

Harly is heel zelfverzekerd en dat komt duidelijk tot uiting als het om soortgenoten gaat. Aangelijnd kan Harly heftig uitvallen naar andere honden. Hij gaat liggen, sluipt dan naar de andere hond en gaat dan flink tekeer. Dit is zeer ongewenst gedag waar men in de opvang al mee aan de slag is gegaan en de toekomstige baas van Harly moet dit voortzetten. Het kan zijn dat op het moment van adoptie wordt aangeraden om Harly in de beginperiode met een muilkorf uit te laten.


Zijn gedrag buiten is echt een belangrijk aandachtspunt, evenals het overenthousiaste gedrag dat Harly vertoont. Maar als je dat als baas goed weet op te pakken, heb je een geweldige hond aan Harly. Hij kan prima alleen thuis zijn, kent de commando’s en is dol op autorijden. Harly houdt ook van water en ligt graag in het zonnetje te relaxen. Waarschijnlijk heeft Harly het op een (goed afgesloten) erf ook naar zijn zin. Een geweldige hond voor liefhebbers van dit ras!

Dierenopvangcentrum De Dierenstee

Groene Kruisweg 14a

3281 KB Numansdorp

Tel. 0186 – 655 150

Email: info@dierenstee.nl

Website: www.dierenstee.nl

Openingstijden:

Maandag: 11.00 uur tot 15.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 uur tot 15.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden