<p>Het resultaat na anderhalf uur plandelen.</p>

Het resultaat na anderhalf uur plandelen.

(Foto: A. Uytewaal)

Zomaar een zaterdag

Hoeksche Waard - Een heel gewone zaterdag in april werd voor de leden van Soroptimisten club Hoeksche Waard/IJsselmonde(*) toch een bijzondere dag. Drie van hen hadden het plan opgevat om een zwerfvuil ophaal activiteit te organiseren en op dit initiatief werd door de rest van de club enthousiast gereageerd. 

Hierbij hun korte verslag: ‘Gewapend met grijpstokken en vuilniszakken wandelden wij in groepjes van drie langs het Spui en onderwijl werden door ons de paden aldaar ‘schoon geveegd’. En deze actie bleek niet voor niets: vuilnis waarmee we maar liefst tien grote zakken konden vullen hebben wij verzameld tijdens ons plandelen (= wandelen waarbij men afval ruimt). 

Hoewel het teleurstellend en ook bedroevend is om te constateren dat de bevolking zoveel troep in de natuur achterlaat bracht het ons tot een zinvolle actie tijdens een gezellige wandeling in coronatijd. Desondanks hopen wij dat de mens wat meer bewust met ons mooie landschap om zal gaan en voortaan zelf zijn of haar vuilnis mee terug naar huis zal nemen.’ 

(*) Het Soroptimisme is een wereldwijde organisatie die zich via acties, belangenbehartiging en bewustwording inzet om de rechten, de positie en het leven van meisjes en vrouwen te verbeteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden