Foto:

Speelvlucht met hulp van Guus, Pameijer en Gemiva mooi opgeknapt

Oud-Beijerland - Vrijwilliger Guus (73) van Speeltuinvereniging Speelvlucht aan de Boezemsingel had wekenlang letterlijk de handen vol aan een groot project waarbij vooral de bestrating van de speeltuin werd aangepakt. 

Guus heeft op allerlei manieren geprobeerd om vrijwilligers aan te trekken die konden helpen bij de aanleg van de speeltuin, maar helaas kwamen er weinig tot geen reacties.

Uiteindelijk is er hulp vanuit een onverwachte hoek gekomen: bewoners van woongroep Pameijer en Gemiva (deze bewoners hebben veelal een verstandelijke beperking) en hun begeleiders hielpen Guus bij de aanleg van de speeltuin en bleven trouw iedere week komen. 

Daarnaast kreeg Guus stevige hulp van de 11-jarige Mitchell, lid van de speeltuin. Guus was blij verrast dat hij juist op deze mensen kon bouwen. 

‘Een mooi en positief voorbeeld over verbinding en samenwerking in deze corona tijd tussen een groep mensen die elkaar normaal gesproken niet tegen het lijf zouden zijn gelopen’, vindt Chantal Hettich van SpeelVlucht. ‘Heel bijzonder dat Guus met zijn 73 jaar zich zo voor 1000% inzet als vrijwilliger, voor ons als speeltuin, maar ook voor anderen.’ 

De vernieuwde speeltuin is officieel op Koningsdag heropend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden