<p>Karter Mika Bison uit Oud-Beijerland ging zaterdag weer als een speer. (foto: priv&eacute;)</p>

Karter Mika Bison uit Oud-Beijerland ging zaterdag weer als een speer. (foto: privé)

Karter Mika Bison derde in NXTGP Dutch Open - openingsrace Assen

Oud-Beijerland - Karter Mika Bison is zaterdag 1 mei tijdens de eerste ronde van het NXTGP Dutch Open op de derde plaats in het dag klassement van de Honda 9PK geëindigd. Op vrijdag werd er getraind om de TT Juniortrack te verkennen en de juiste setup te vinden voor de races van zaterdag. 

Deze dag ging er van alles kapot: bougiekap, meerdere olielekkages en als klapper zijn uitlaatbocht. Hoeveel pech kan je hebben op deze dag. Na vijf training sessies was het klaar met trainen en moest men wachten op onderdelen die via een andere team in de avond zou aankomen. De kart schoongepoetst, inschrijven, Covid sneltest, voorkeuring en de nieuwe bandjes alvast op de wedstrijdvelgen doen. 

‘Op zaterdag hebben we de eerste training moeten missen, omdat de nieuwe onderdelen nog gemonteerd moeten worden en dit kost gewoon tijd’, zeggen John en Judith Bison. ‘In training 2 en 3 de juiste setup bepaald en in de kwalificatie pakt Mika dan ook de derde snelste tijd. In de eerste race startte Mika als derde en had het voordeel dat hij aan de binnenkant van de baan kan starten. Met de stilstaande start was Mika niet zo snel van zijn plaats, maar behoud zijn derde plek, de nummer 1 en 2 waren goed aan elkaar gewaagd en konden met z’n tweetjes een gaatje trekken. 

Mika verdedigde met hand en tand zijn derde plek, want nummer 4 hijgt in zijn nek. Echter door goed te verdedigen kwam hij er niet langs. De tweede race start Mika weer van P3, dit keer was zijn start vele malen beter. Hij zat dicht achter de nummers 1 en 2. Hij kon goed meekomen en door een mooie inhaal actie te kunnen plaatsen op de nummer 2 is hij op weg naar de nummer 1. Deze had hij mooi in zijn vizier en kwam steeds dichterbij. Echter kwamen ze onverwachts uitvallers op de baan tegen waardoor hij zijn aanval moest afbreken, maar pakt toch mooi de 2de plaats. 

In de derde race startte Mika op P2 deze ligt aan de buitenzijde van de baan, dit keer een slechte start waardoor hij ingehaald wordt door de nummer 3. Echter gaf hij niet op en ging wheel to wheel het gevecht aan, totdat de achterkant van zijn voorganger uitbrak in bocht 3 en Mika raakt. Mika kwam in een spin terecht en moest zich heel snel herpakken. Dit lukt en Mika vecht zich terug naar de vierde plaats. “Never give up” is het motto, zoveel mogelijk schade beperken in de punten. 

De vierde race start Mika vanaf P4, voordat de race begint is het al 10 minuten aan het druppelen. Niemand had zijn regenbanden in Parc Ferme, dus toch besloten om iets aan de setup te veranderen. Mika had een goede start. Wederom weer aan de buitenkant van de baan waar de nummer 3 een voordeel heeft van de binnenbocht. Mika sluit achter hem aan en later in dezelfde ronde remt Mika hem uit in een bocht waardoor hij voor hem komt te zitten. 

De nummers 1 en 2 rijden weg van de groep waardoor er een gat ontstaat. Mika en de nummers 4 en 5 strijden voor de derde plaats. In de laatste ronde in bocht 3 rijden ze drie dik naast elkaar. De nummers 4 en 5 raken elkaar en vliegen van de baan af. Mika komt als derde over de finishlijn. Hiermee eindigt hij in het dag klassement op de derde plaats. Na zoveel pech in de voorbereiding is dan een mooie P3 waar hij hard voor heeft gevochten een kers op de taart’. 

Volgende race is op Circuit Pottendijk in Emmen, waar Mika nog nooit heeft gereden. Mika: ‘Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze baan en we gaan dan ook binnenkort zeker trainen daar. Voor nu ben ik heel erg blij met mijn derde plek’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden