Foto: Inside Creative House

Informatie over corona en vaccineren voor anderstaligen

Hoeksche Waard  Speciaal voor anderstaligen die nog moeite hebben met de Nederlandse taal besteedt het Taalhuis Hoeksche Waard maandagavond 10 mei online aandacht aan het coronavirus en vaccineren.

‘Op dit moment lees je in de media dat het vaccineren bij anderstaligen moeizaam verloopt. Als je de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig bent, begrijp je niet alle informatie die je toegestuurd krijgt. Maandag 10 mei bespreken we om 20.00 uur online in de HW Babbelbox: hoe je besmetting met corona zoveel mogelijk kunt voorkomen, het belang van vaccineren en hoe je je hiervoor aanmeldt. We doen dit eerst met z’n allen en daarna wordt in kleine groepjes de informatie herhaald zodat we zeker weten dat iedereen het begrepen heeft,’ legt Carla Beverwijk, coördinator van het Taalhuis HW, uit. ‘Ook is er dan gelegenheid om vragen te stellen.

Bij de HW Babbelbox kunnen anderstaligen online oefenen met het spreken van het Nederlands samen met opgeleide taalvrijwilligers. ‘Eenmalig meedoen kan ook, stuur een mail voor meer informatie of aanmelden naar: Taalhuis@debhw.nl en wij sturen je de inloggegevens toe. Je bent van harte welkom,’ besluit Beverwijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden