Foto:

Kinderen wekken De Nachtwacht tot leven tijdens de Toekomst Challenge-dag bij COKD Kinderopvang

Hoeksche Waard - Een echte Rembrandt tot leven brengen, een kettingreactie van kinderen en materialen bouwen, een nieuw dansje bedenken samen met mascotte teQ en hockeyen met een zelfgemaakte stick. Zomaar wat uitdagingen voor de kinderen van COKD Kinderopvang tijdens de Toekomst Challenge-dag op 6 mei.

Genoeg te beleven

Een dag vol uitdagingen, dat was de Toekomst Challenge-dag. Met als doel samen met plezier in beweging blijven. Gedurende de dag kregen de kinderen verschillende opdrachten. Alle opdrachten moesten de kinderen binnen een bepaalde tijd uitvoeren. Zodra de opdracht was voltooid, kwam er weer een nieuwe opdracht. Spannend! Vooral de uitdaging om een levend schilderij te maken, sprak tot de verbeelding. De kinderen kozen ervoor om De Nachtwacht van Rembrandt tot leven te wekken. “We waren allemaal een personage uit de geschiedenisboeken”, vertelt Bram (10), “En ik mocht de commandant zijn, echt cool!”

teQ likes to move it!

Bij een andere uitdaging werd de kinderen gevraagd om samen met teQ, de mascotte van COKD Kinderopvang, een nieuwe dans te maken. “De kinderen hadden niet lang nodig om danspasjes te bedenken”, vertelt pedagogisch medewerker Lara enthousiast. Tegenwoordig zijn veel kinderen actief op TikTok, een app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld worden. En op TikTok wordt wat afgedanst. “In het begin was het even spannend en durfde niet iedereen mee te doen. Maar uiteindelijk stond de hele groep, met elkaar te dansen!”

Het Jaar van de Toekomst

De SWKGroep legt elk jaar de focus op een thema. In 2021 nemen we de kinderen mee naar de toekomst: een jaar vol dromen, over leven in 2050 en nieuwe trends. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever maar ook efficiënter en duurzamer. Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van de SWKGroep gaan samen met de kinderen op weg naar de Wereld van 2050. De Toekomst Challenge-dag past hier perfect bij.

Over COKD Kinderopvang
COKD Kinderopvang is één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD Kinderopvang biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk, en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden