Foto:

Bugatti 59 G.P. was het voorbeeld voor Frans Keukens

 Oud-Beijerland - De Oud Beijerlandse kunstenaar Frans J.M. Keukens maakt auto’s op schaal na. Op maandag 17 mei is bij Autobedrijf Scherpenisse in Oud-Beijerland de eerste Junior Car nr; 3, naar voorbeeld van een Bugatti type 59 G.P, afgeleverd. 

Het is het derde mobiele kunstwerk van de hand van kunstenaar Keukens. 

Hoeveel uren heeft u er aan gewerkt?

“Ja, dat is moeilijk te zeggen, want ik ben de tel kwijt, maar wel een paar honderd uurtjes zijn er in gaan zitten. Alleen al het ontwerp, het opmeten van een Bugatti schaalmodel en met een speciaal tekenprogramma op de computer alles op papier zetten, materiaal bestellen en dan aan de slag.

Hoe komt u aan al die speciale onderdelen?

Het zoeken naar verschillende onderdelen nam veel tijd in beslag, via internet en ook op beurzen kon ik veel van mijn gading vinden. Maar de meeste onderdelen heb ik zelf gemaakt en de echte moeilijke onderdelen heb ik laten maken. Ik heb gelukkig de beschikking over de nodige machines en gereedschappen. 

Maar het bouwen van deze auto kon alleen met de hulp van een goede vriend, die een geschikte ruimte had, waar ik ongestoord kon zagen, boren en lassen, en zo mijn droom in elkaar kon sleutelen.

Het resultaat mag er wezen?

Zeker, het resultaat is een 75% kopie van het origineel, met lederen bekleding, aluminium carrosserie en voorzien van een 8 pk 4 takt benzinemotor, automaat met achteruit, elektrische starter, verlichting, vering en trommelremmen, het weegt alles bij elkaar dan ook bijna 200 kilo.

De topsnelheid is +/- 60 km per uur, met een actieradius van 40/50 km, sorry Max, jammer, jij rijdt niet voor Bugatti !!

Heeft u er zelf al in gereden?

Natuurlijk heb ik meerdere proefritten gemaakt en met veel plezier genoten, een bijzondere ervaring, wapperende haren in de wind, hij rijdt als een vorst en zo voel ik mij dan ook. Dit is voor mij de gouden koets.

Wat gaat u er in de toekomst mee doen?

Het is de bedoeling dat wij, de auto en ik, in januari 2022 naar de “InterClassics”, beurs in Maastricht gaan, waar ik met de auto door de eigenaar van de Bugattistand ben uitgenodigd, om daar, tussen zijn grote broers, mijn “PIECE of ART”, aan de belangstellende liefhebber te tonen.

Showroom

De Baby 3 heeft voorlopig een prima onderdak gevonden in de showroom van Autobedrijf Scherpenisse aan de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland, zodat meerdere enthousiastelingen hem kunnen bekijken. Voor informatie kunt u altijd Frans bellen: 0653773566.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden