Dominic Schepen wordt gefilmd. (foto: Hennie Hut)
Dominic Schepen wordt gefilmd. (foto: Hennie Hut) Foto:

Online open dag Wellantcollege Klaaswaal groot succes!

Algemeen 186 keer gelezen

Klaaswaal - Het was even een andere manier om de school open te stellen, maar door interactieve lessen te verzorgen kon iedereen zaterdag 23 januari toch op een prettige manier en open sfeer de school ontdekken. Er waren veel workshops en lessen te volgen op het Wellantcollege. Zo was er bij biologie een ‘’bottenbingo’’ en werd er bij het praktijkvak food uitleg gegeven over een van de belangrijkste onderwerpen binnen deze les: gezonde voeding. 

Tijdens deze uitleg waren er 2  leerlingen van de school bezig met het bereiden van een groentesoep en kwamen zij ook ‘’live’’ in beeld. Ook de andere praktijk- en theorievakken werden belicht. De bezoekers werden meegenomen in de kas van de school, er werd uitleg gegeven over het hanteren van dieren en tijdens de sportlessen werden diverse onderdelen goed uitgelegd. Tijdens de algemene voorlichtingsrondes werd er veel duidelijk gemaakt over het onderwijs zoals het vorm gegeven wordt binnen deze school. 

Een ouder schreef na afloop van de online bijeenkomst; “Mijn zoon Anton (en ik er een beetje naast) hebben zojuist de online open dag erop zitten en bij deze wil ik jullie even een groot compliment maken voor de manier waarop jullie deze dag verzorgd hebben. Anton heeft ontzettend genoten van alle presentaties en interactieve opdrachten, en ik als ouder heb ook een heel duidelijk beeld gekregen van waar de school voor staat en wat we kunnen verwachten als Anton naar het Wellant gaat. Dit laatste is best lastig in de huidige Corona tijd met alle beperkingen maar door de manier waarop jullie het vandaag aangepakt hebben, hebben wij echt het gevoel of we gewoon een ‘live’ open dag hebben meegemaakt!” 

‘Wij hebben ontzettend veel positieve reacties ontvangen van de online bezoekers. Wij hopen dat wij onze school op een zo goed mogelijke manier hebben laten zien, maar de reacties tot nu toe stemmen ons zeer tevreden’, aldus Dominic Schepen, één van de docenten van het Wellantcollege.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant