De Christelijke Gereformeerde Kerk staat op de markt in 's-Gravendeel voor een kop koffie en een praatje. (Foto: Arie Pieters)
De Christelijke Gereformeerde Kerk staat op de markt in 's-Gravendeel voor een kop koffie en een praatje. (Foto: Arie Pieters)

Koffie & de Kerk op de markt

Algemeen 716 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Het missionair team van de Christelijk Gereformeerde Kerk in ‘s-Gravendeel is sinds januari 2021 in het bezit van een bakfiets die is omgebouwd tot koffiekar ‘het Bakkie’. Gekocht om op pad te gaan en contact te zoeken met de dorpsgenoten. Sinds februari gaan ze elke 14 dagen langs de deuren om huis aan huis koffie en thee uit te delen.

 Geertje van der Hoek: ‘Hartverwarmende reacties hebben we ontvangen. Mensen zijn eenzaam, zeker in coronatijd. We hebben al heel wat wijken in ‘s-Gravendeel gehad en nu de maatregelen wat soepeler zijn geworden wilden we meer in het dorp zichtbaar zijn; op de markt. Met Pasen hebben we ook al bij de supermarkten gestaan met koffie en thee. We kunnen prima afstand houden door de ‘uitdeelstokken’.’ 

Anneke en Geertje zijn altijd samen bij de bakfiets te vinden. Samen met andere gemeenteleden. Een praatje, een grapje, een luisterend oor. Er wordt van alles besproken en vooral veel koffie en thee uitgedeeld. 

Vanaf woensdag 1 september is de Chr. Geref. kerk aan de Zuid-Voorstraat iedere woensdag open vanaf 10.00 uur, voor koffie en een praatje. Iedereen is welkom! Anneke is op vrijdag ook vaak bij Pameijer te vinden om te knutselen en te kletsen. 

Uit de krant